Menu
Contact met Henri

Nieuws

Er is weer aspergesoep!

Wij maken onze aspergesoep alleen maar met verse, witte asperges van de koude grond. En ze moeten ook nog eens Brabants zijn. Vorige week werd het seizoen geopend en konden we hem ein-de-lijk maken! Maar liefst 227 kilo asperges gingen bij ons de ketel in. De soep is -vanaf vandaag- dan ook officieel te bestellen bij je groothandel.


De lekkerste asperges

Voor onze soep gebruiken we de asperges van Walter Gubbels. Gubbels Aperges teelt ieder jaar met passie de lekkerste (prijswinnende) asperges. De gestoken asperges gaan de dag erop al de deur uit. Ze moeten eerst een nacht in het water liggen om verkleuren te voorkomen. Daarna worden ze geselecteerd en gaan zo de handel in. Voor Henri worden ze eerst geschild door een professionele schilmachine. En via onze groenteleverancier TopTuin, die ze snijdt, gaan ze tot slot bij ons de soep in. 

Lage Foodmiles

Gubbels asperges zit op zo'n 6 km van Henri vandaan. Als dat geen lage foodmiles zijn! Niet alleen de lage foodmiles waren belangrijk voor Henri om samen te werken met Walter. Ook de smaak van het ras dat hij kweekt en de restverwerking die we samen hebben bedacht tellen mee. Het resultaat: een fantastische, kant-en-klare aspergesoep, van Brabantse bodem!

In dit filmpje vertelt Walter Gubbels hoe het telen van asperges gaat, en zie je hoe wij de aspergesoep maken:




Recept 

Dit is echt een toppertje op de aspergekaart, en helemaal niet ingewikkeld. Een mooie omzetmaker: download hier het recept van een proeverij van (Brabantse) asperges.
Plantbased: zet het op de kaart!
Met de producten van Henri is het heel eenvoudig om lekkere plantbased gerechten op de kaart te zetten. Zo verrast u de gast steeds weer opnieuw met een ruime keuze aan vegetarische opties.
Lees verder

'NIEUW' Super Soep
Niet vullen maar (op)voeden! Met ons nieuwe concept 'Super Soep' dragen wij niet alleen bij aan jouw gezondheid, maar ook aan de gezondheid van kinderen - die in armoede opgroeien. Van iedere verkochte kilogram soep dragen wij € 0,10 bij aan initiatieven die gezond eten mogelijk maken voor kinderen, die in armoede opgroeien.
Lees verder

Een gezonde sportomgeving met lekker eten!
Henri is de helpende hand in de keuken, dus ook in de keuken van de sportclub! Met onze maaltijdcomponenten kun je gemakkelijk voedzaam en lekker eten serveren.








Lees verder

Winterassortiment
Bij Henri volgen we de seizoenen. We zijn als een KOK zo blij dat er weer verse boerenkool van het land komt.
Dat betekent tijd voor een nieuwe menukaart.
Vanaf 2 oktober gaat de nieuwe winterkaart in.

Zorg dat je weer helemaal up-to-date bent en download hier de nieuwe assortimentslijst.
Lees verder

Loaded fries recepten
Dé trend van nu: friet (of patat) toppings of te wel 'Loaded Fries'. Wij hebben al jaren ideale producten voor loaded fries in huis. We hebben een aantal recepten voor je uitgewerkt. Waaronder dit Frietje Sint Speciaal; helemaal van dit seizoen, met pepernoten én hazenpeper.
Lees verder