Menu
Contact met Henri

Nieuws

Stoppen Ik Kies Bewust Vinkje

Per 18 oktober 2016 heeft de overheid besloten te stoppen met het Ik Kies Bewust Vinkje. We begrijpen dit besluit en de redenen daartoe. Onze verpakkingen zijn vooralsnog wel voorzien van het vinkje: we vinden het namelijk niet duurzaam om deze direct weg te gooien. De overheid geeft fabrikanten een jaar de tijd verpakkingen aan te passen. Daarnaast wordt er een app ontwikkeld door het voedingscentrum, die de consument moet gaan helpen een gezonde keuze te maken. Wij zullen deze ontwikkeling met interesse volgen.
In de tussentijd blijven wij natuurlijk zelf ook altijd goed kijken naar zout, suiker, vetten en calorieën, want onafhankelijk van wat de overheid bepaalt, vinden wij het belangrijk dat onze gerechten gezond en voedzaam zijn. 


Sinds 1 oktober 2015 bieden wij een aantal maaltijden die voorzien van 'het vinkje'. Deze eenpersoonsmaaltijden zijn niet alleen erg lekker en gemaakt met zoveel mogelijk natuurlijke ingredënten, maar ook nog eens een bewuste keuze.

De vier Lekker Natuurlijk maaltijden bevatten sowieso allemaal al minimaal 150 gram groenten, en drie dragen er het Ik Kies Bewust logo. Niet alleen lekker, maar dus ook een gezonde keuze voor uw gast. Ideaal voor bijvoorbeeld bedrijfskantines. Dit zijn de gerechten met het Vinkje:
Ik kies bewust betekent dat de maaltijd een gezondere keuze is voor een avondmaaltijd en past binnen de schijf van vijf. De maaltijden bevatten minder suiker en zout, meer vezels, minder vet en minimaal 150 gram groenten. Ze moeten tenminste 400 kCal bevatten en niet meer dan 700 kCal.
Plantbased: zet het op de kaart!
Met de producten van Henri is het heel eenvoudig om lekkere plantbased gerechten op de kaart te zetten. Zo verrast u de gast steeds weer opnieuw met een ruime keuze aan vegetarische opties.
Lees verder

'NIEUW' Super Soep
Niet vullen maar (op)voeden! Met ons nieuwe concept 'Super Soep' dragen wij niet alleen bij aan jouw gezondheid, maar ook aan de gezondheid van kinderen - die in armoede opgroeien. Van iedere verkochte kilogram soep dragen wij € 0,10 bij aan initiatieven die gezond eten mogelijk maken voor kinderen, die in armoede opgroeien.
Lees verder

Een gezonde sportomgeving met lekker eten!
Henri is de helpende hand in de keuken, dus ook in de keuken van de sportclub! Met onze maaltijdcomponenten kun je gemakkelijk voedzaam en lekker eten serveren.








Lees verder

Winterassortiment
Bij Henri volgen we de seizoenen. We zijn als een KOK zo blij dat er weer verse boerenkool van het land komt.
Dat betekent tijd voor een nieuwe menukaart.
Vanaf 2 oktober gaat de nieuwe winterkaart in.

Zorg dat je weer helemaal up-to-date bent en download hier de nieuwe assortimentslijst.
Lees verder

Loaded fries recepten
Dé trend van nu: friet (of patat) toppings of te wel 'Loaded Fries'. Wij hebben al jaren ideale producten voor loaded fries in huis. We hebben een aantal recepten voor je uitgewerkt. Waaronder dit Frietje Sint Speciaal; helemaal van dit seizoen, met pepernoten én hazenpeper.
Lees verder