Menu
Contact met Henri

Nieuws

Kerstmenu 2016

We hebben een suggestie voor een Kerstmenu gemaakt. De basis van de Kerstgerechten zijn onze kant-en-klare soepen en maaltijden. Met een paar kleine handelingen maakt u er een verrassend Kerstmenu van, waarmee u uw gast kunt verwennen. Ideaal voor catering, een grote partij of bijvoorbeeld voor een personeelsdiner. Maar ook handig in de zorg voor een Kerstdiner van bewoners en hun familie, of andere gasten.


Onderstaand vind u het complete Kerstmenu. In cursief staan onze gerechten; de rest zijn optionele aanvullingen.

 

Kerstmenu 2016
 


Voorgerechten

 

Wildsoep en croûte

Gebonden, romige soep gevuld met hazen- en hertenvlees, een scheutje port en groenten. Geserveerd op een verrassende wijze: onder bladerdeeg!
Bereiding: Verdun de soep koud. Schep deze in ovenvaste soepkommen, en maak de rand van de kom nat. Leg hierop een plak bladerdeeg en daarop eventueel nog wat sesamzaad. Bak dan de bladerdeeg met kom en al af.
 
of
 

Mosterdsoep Brostei (Vegetarisch)

Romige soep met appel, twee soorten mosterd en een scheutje witte wijn, geserveerd in een broodje.
Bereiding: Verdun en verwarm de soep en schep deze vlak voor het serveren in de brostei (een speciaal 'hol' broodje van Carl Siegert).
 
 

Tussengerechten

 

Hertenstoof

Een heerlijke lasagne van hertenstoof en spinazie, gegarneerd met kastanjes.
Bereiding: Deze lasagne maakt u zelf met de hertenstoof van Henri. Maak met verse lasagnebladen lagen, om en om geblancheerde spinazie en de hertenstoof. Bovenop gaat béchamelsaus en kaas. Bak de lasagne verder af in de oven. Garneer met de kastanjes.
 
of
 

Bulgur tompouce (Vegetarisch)

Bulgur met groenten en cranberries, gestoomde boerenkool en geitenkaas tussen twee krokante papadums en boerenkoolchips 
Bereiding: stoom de boerenkool en laat deze afkoelen. Meng met de bulgur en de geitenkaas. Frituur de papadums. Leg 1 papadum op een bord en hier de bulgursalade op, en daarop de andere papadum. Garneer af met boerenkoolchips (boerenkoolchips.com).

 

Hoofdgerechten

 

Hachee met peperkoek en zuurkool

Smakelijk stamppotje van zuurkool en Livar spek en hachee van Eco Fields rundvlees getopt met peperkoekkruimels
Bereiding: Verwarm de hachee en de zuurkool. Bak de peperkoekkruimels krokant in wat olie. Gebruik een ring, schep daar eerst de stamppot in. Daarbovenop de hachee. Vervolgens toppen met de koekkruimels.
 
of
 

Hazenpeper met aardappelpuree en kastanjecrumble

In rode wijn gestoofd hazenvlees in een saus met diverse groenten, geserveerd als crumble met kastanje en romige aardappelpuree in een pannetje.
Bereiding: Verwarm de hazenpeper en de aardappelpuree. Voor de kastanjekruimels: Maal de kastanjes fijn, samen met olijfolie, boter en bloem. Schep de hazenpeper het pannetje, hierop de aardappelpuree. dek het geheel af met de kastanje kruimels en bak dit af in een hete oven van ca 180 °C in 15 min.
 
of
 

Zalm in beurre blanc met risotto funghi

Zalmfilet in een klassieke botersaus met risotto funghi: een Italiaans rijstgerecht met bospaddenstoelen en verse champignons.
Bereiding: Steek een hele langoustine op een satéstokje en grill deze in de grillpan. Verwarm de risotto en de saus en bak de zalm. Schep een rand van de risotto in het midden van het bord en leg de zalmfilet hierop. Dresseer de saus rond de risotto. Garneer de zalm met de gegrillde langoustine en wat zalmeitjes.
 
of
 

Tagliatelle met sugo melanzane met roergebakken spruiten (Vegetarisch)

Pasta met een saus van gestoofde aubergine, spruiten en een pangrattato van ciabatta, knoflook en basilicum.
Bereiding: vewarm de pasta en de saus. Maak de pangrattato: maal de ciabatta in de keukemachine met de knoflook en de basilicum. Bak dit mengsel in wat olijfolie. Laat uitlekken. Serveer de pasta met de saus en de spruiten erbij en maak af met de pangrattato.
 
 
 
 
Plantbased: zet het op de kaart!
Met de producten van Henri is het heel eenvoudig om lekkere plantbased gerechten op de kaart te zetten. Zo verrast u de gast steeds weer opnieuw met een ruime keuze aan vegetarische opties.
Lees verder

'NIEUW' Super Soep
Niet vullen maar (op)voeden! Met ons nieuwe concept 'Super Soep' dragen wij niet alleen bij aan jouw gezondheid, maar ook aan de gezondheid van kinderen - die in armoede opgroeien. Van iedere verkochte kilogram soep dragen wij € 0,10 bij aan initiatieven die gezond eten mogelijk maken voor kinderen, die in armoede opgroeien.
Lees verder

Een gezonde sportomgeving met lekker eten!
Henri is de helpende hand in de keuken, dus ook in de keuken van de sportclub! Met onze maaltijdcomponenten kun je gemakkelijk voedzaam en lekker eten serveren.








Lees verder

Winterassortiment
Bij Henri volgen we de seizoenen. We zijn als een KOK zo blij dat er weer verse boerenkool van het land komt.
Dat betekent tijd voor een nieuwe menukaart.
Vanaf 2 oktober gaat de nieuwe winterkaart in.

Zorg dat je weer helemaal up-to-date bent en download hier de nieuwe assortimentslijst.
Lees verder

Loaded fries recepten
Dé trend van nu: friet (of patat) toppings of te wel 'Loaded Fries'. Wij hebben al jaren ideale producten voor loaded fries in huis. We hebben een aantal recepten voor je uitgewerkt. Waaronder dit Frietje Sint Speciaal; helemaal van dit seizoen, met pepernoten én hazenpeper.
Lees verder