Menu
Contact met Henri

Nieuws

NIEUW! HENRI & Vis

Nieuw en kant-en-klaar: 100% natuurlijke, culinaire Thaise viscurry. Zalm, panga en roodbaars in een pittige rode currysaus met aardappel, taugé, Thaise basilicum en peultjes. De duurzame vis uit de curry komt van partner Jan van As. Net als alle visgerechten van Henri is ook deze viscurry ASC en MSC gecertificeerd.

Visgerechten

Samen met Manon Kooijman, productontwikkelaar bij Henri, startte culinair accountmanager René de Lange het visproject bij Henri. Doel was om alle vissoorten die we gebruiken in onze visgerechten, om te zetten naar duurzaam gevangen of gekweekte vis.
 

ASC/MSC

En dat is gelukt! Alle vissoorten die we gebruiken, of het nu gaat om de mosselen in de paella of de zalm in de gestoofde visschotel, ze zijn allemaal ASC of MSC gecertificeerd. Dat houdt in dat de vissen afkomstig zijn van een duurzame visserij of een duurzame kwekerij. Meer over ASC/MSC lees je hier.

 

Nieuw & recept

Ook ontwikkelden Manon en Rene een nieuw gerecht. Een Thaise viscurry. Zalm, panga en roodbaars in een pittige rode currysaus met aardappel, taugé, Thaise basilicum en peultjes.
Super lekker, zet hem op je kaart als lunchgerecht of gebruik hem in een buffet. Manon heeft een leuk recept bedacht: Ramen’burger’ met viscurry.
 

Jan van As

Alle vis* die Henri gebruikt in haar visgerechten komt van onze partner Jan van As. Net als Henri is Jan van As een familiebedrijf. Maar waar bij Henri de tweede generatie aan het roer staat, is dat bij Jan van As al de derde generatie. Bij Jan van As is het credo: ‘Wij geloven in de kracht van samen sterker worden.’ Bij Henri hebben we eigenlijk het zelfde uitgangspunt. Onze oprichter Harrie van Olphen is begonnen omdat hij letterlijk zijn klanten wilde helpen beter te worden. Voeg deze twee fundamenten samen en je krijgt een prachtige start voor onze visgerechten. Want uiteindelijk werken we allemaal samen om uw klant een goed gerecht voor te schotelen. Duurzaam, natuurlijk en ook nog goed voor uw portemonnee.


Waar verkrijgbaar?

De viscurry is in ieder geval al opgenomen in het assortiment van Deli XL.

Gratis Monster

Wilt u graag de Thaise viscurry een keer proberen? Vraag dan een gratis monster aan!
Meer geïnteresseerd in één van onze andere nieuwe producten; de Japanse curry, Thaise kokoscurry of de Oesterzwamsoep? Laat het ons dan even weten.




* Enkel de gamba’s komen van ATL Seafood. Deze gamba’s zijn ASC gecertificeerd.
Plantbased: zet het op de kaart!
Met de producten van Henri is het heel eenvoudig om lekkere plantbased gerechten op de kaart te zetten. Zo verrast u de gast steeds weer opnieuw met een ruime keuze aan vegetarische opties.
Lees verder

'NIEUW' Super Soep
Niet vullen maar (op)voeden! Met ons nieuwe concept 'Super Soep' dragen wij niet alleen bij aan jouw gezondheid, maar ook aan de gezondheid van kinderen - die in armoede opgroeien. Van iedere verkochte kilogram soep dragen wij € 0,10 bij aan initiatieven die gezond eten mogelijk maken voor kinderen, die in armoede opgroeien.
Lees verder

Een gezonde sportomgeving met lekker eten!
Henri is de helpende hand in de keuken, dus ook in de keuken van de sportclub! Met onze maaltijdcomponenten kun je gemakkelijk voedzaam en lekker eten serveren.








Lees verder

Winterassortiment
Bij Henri volgen we de seizoenen. We zijn als een KOK zo blij dat er weer verse boerenkool van het land komt.
Dat betekent tijd voor een nieuwe menukaart.
Vanaf 2 oktober gaat de nieuwe winterkaart in.

Zorg dat je weer helemaal up-to-date bent en download hier de nieuwe assortimentslijst.
Lees verder

Loaded fries recepten
Dé trend van nu: friet (of patat) toppings of te wel 'Loaded Fries'. Wij hebben al jaren ideale producten voor loaded fries in huis. We hebben een aantal recepten voor je uitgewerkt. Waaronder dit Frietje Sint Speciaal; helemaal van dit seizoen, met pepernoten én hazenpeper.
Lees verder