Menu
Contact met Henri

Nieuws

Oesterzwamsoep - van oesterzwam geteeld op koffiedik

Bestel hem nu: de Henri oesterzwamsoep. Een mooie, culinaire soep. Gemaakt van GRO oesterzwammen, duurzaam gekweekt op koffiedik. Van de voetjes, die anders weggegooid worden, maakt Henri een concentraat. Dit geeft een natuurlijke smaakboost.
 
Introductie
Henri heeft na de kerstomatensoep van overgebleven kerstomaatjes een nieuwe duurzame soep: oesterzwamsoep. Gemaakt met GRO oesterzwammen. De soep is 1:1 geconcentreerd. De verpakking van 1,5 kg. levert u 3 kg soep kant-en-klaar op. De verkoopadviesprijs is €12,38. Dat is €4,13 per liter. Dat betekent dat u iets meer dan een euro per kop aan inkoop kwijt bent. U koopt de soep bij uw horecagroothandel. Deli XL heeft al een artikelnummer aangemaakt.
 
Dubbel duurzaam
Het mooie aan deze nieuwe soep is dat hij eigenlijk dubbel duurzaam is. Niet alleen het teeltproces is duurzaam, maar ook de manier waarmee Henri de soep maakt. In de soep zit, naast de verse oesterzwammen, ook nog een speciaal concentraat van de voeten van de zwammen. Deze worden anders weggegooid bij de teler.
 
Smaakboost
Kevin Roels van Henri bedacht samen met Tim Groot het recept. Kevin ontwikkelde het concentraat. Hij bedacht een ingenieuze manier om de voeten in te koken tot concentraat. Kevin: “De smaak hiervan is zó sterk, dat met enkele druppels per kop je al een enorme smaakboost krijgt. En dat dus zonder chemische smaakversterkers, gist of MSG.”
 
GRO: De cirkel is rond
Het verhaal van GRO is sterk, vooral omdat het écht cradle to cradle is. De oesterzwammen groeien op koffiedik: afval dus eigenlijk. De paddenstoelen gebruiken het koffiedik als voeding: ze zetten de koffie om tot een smaakvolle zwam. De koffieresten worden opgehaald bij diverse restaurants en cateraars in Nederland. Dit via Deli XL, die met het leveren het koffiedik mee ophaalt. Deze zelfde horeca gebruikt de oesterzwammen weer in hun gerechten. En ze kunnen vanaf nu ook een kant-en-klare soep inkopen. Zo is de soep dus volledig circulair.
 
Crowd-made
De Horecava is bij uitstek een plek waar heel veel foodprofessionals te vinden zijn. Bezoekers van de horecavakbeurs dachten mee over de receptuur en hielpen de soep te perfectioneren. Mede dankzij hun input heeft Henri een prachtige, culinaire soep gemaakt. Heeft u ook meegeholpen?
 
Proefverpakking
Wilt u een gratis monster ontvangen? Stuur ons dan een e-mail.
 
 
 
Soepen met Sterren
Onze menukaart heeft niet alleen een aantal nieuwe gerechten, maar ook een heleboel vernieuwde recepturen. Onze productontwikkelaars zijn druk geweest met de koelverse soepen. Zover ze dan nog niet waren, zijn ze nu allemaal 100% natuurlijk, en voorzien van Beter Leven keurmerk vlees. Welke soepen heeft Henri nu eigenlijk allemaal in het assortiment?
Lees verder

Drie Veggie Curries
Wauw! Henri introduceert drie vegetarische top curry's. De curry's hebben een eigen kruiding en specifieke groenten. Twee van de drie zijn voorzien van peulvruchten, vol proteïne. Zet ze op de kaart als verrassende vegetarische optie, gebruik ze als groentecomponent óf maak er spannende broodjes mee. Of check ons idee: poké bowls. Dé trend van nu!
Lees verder

NIEUW! HENRI & Vis
Nieuw en kant-en-klaar: 100% natuurlijke, culinaire Thaise viscurry. Zalm, panga en roodbaars in een pittige rode currysaus met aardappel, taugé, Thaise basilicum en peultjes. De duurzame vis uit de curry komt van partner Jan van As. Net als alle visgerechten van Henri is ook deze viscurry ASC en MSC gecertificeerd.
Ja! ik wil meer weten over de visgerechten van HENRI + een recept met de viscurry

Bestel nu: de verse aspergesoep
Hij is er: de aspergesoep met verse asperges van Walter Gubbels uit Helvoirt. Dat is op een steenworp van Henri vandaan. De soep heeft dus lage foodmiles. Maar hij is ook nog anti-verspilling... wist u dat?
Lees verder