Menu
Contact met Henri

Nieuws

Blog: Convenience is de oplossing

Convenience is absoluut een onderdeel van de oplossing van het hashtagpersoneelstekort in de horeca. Felice schreef er deze korte blog over.

Na het weekend zomaar een kleine greep uit de verschillende verhalen van mensen die afgelopen weekend de horeca bezochten. “De kok was ziek en de invaller kon niet, dus de keuken ging dicht. Gelukkig wilde die mevrouw nog een pizza voor ons in de oven doen”, aldus mijn ouders die een hotelletje hadden geboekt. Ik bezocht een recreatieplas met vrienden. “Je ziet gewoon dat ze het niet aankunnen, heb je die rij gezien?” zegt één van mijn vrienden. “En wat je dan krijgt, is echt weinig voor veel geld. Hier gaan wij straks niet eten.” Een collega was in een bungalowpark, waar een nieuwe groep onervaren ‘jonkies’ ingewerkt moest worden. De vaste medewerkers liepen hun benen uit hun lijf én moesten ook nog diverse mensen trainen en opleiden.
 
Het valt niet mee. Eerst corona, nu eindelijk starten, maar zonder personeel.
 
Links en rechts horen we verhalen van koks die uit Griekenland en Spanje gehaald worden, om hier te komen koken. Dat kan een oplossing zijn natuurlijk… Gelukkig zijn er ook mensen die het dichterbij zoeken. Zo dichtbij, dat ze eerst in hun eigen zaak gaan kijken. Waar is efficiency te behalen? Hoeveel koks heb ik eigenlijk écht nodig? En is het nodig dat mijn chef 90 uur draait, en zijn kostbare tijd steekt in het zelf maken van een simpele dressing? Of snel, maar een slechte soep maakt met een poedertje?
 
Convenience is onderdeel van de oplossing van het personeelstekort.
 
Er is zoveel goede convenience op de markt, op allerlei gebieden. Kijk waar je je menukaart slim mee kan inrichten, maar behoudt jouw signatuur.
Schakel je groothandel in, zij denken met je mee. Of bel ons, wij kijken graag naar je menukaart om je te helpen met keuzes. Dat doen we namelijk al meer dan 40 jaar. Henri is namelijk de kok voor de chef. We zijn de helpende hand in de professionele keuken met onze koelverse soepen, sauzen en maaltijden. Alleen van de beste kwaliteit gemaakt. Check ons stappenplan voor werken met conveniece. Of neem contact op met Hans of Rene, onze accountmanagers.
 
Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
Henri & Kerstmenu
Henri is de kok voor de chef! Ook nu. Onze producten zijn ideaal voor een gemakkelijk Kerstmenu, in de horeca (handig voor een afhaalmenu), maar ook bijvoorbeeld in de zorg. Kies bijvoorbeeld als voorgerecht een romige mosterdsoep of goedgevulde vissoep. En als hoofdgerecht nostalgische hazenpeper van haas van Hollands Wild, of boeuf bourguignon met zuurkoolstamppot of aardappelpuree.
Meer over de Hazenpeper en Hollands Wild

Winterassortiment - update per 25-11
Wij hebben besloten om ons winterassortiment enigszins aan te passen en verder in te krimpen: u kunt hier de laatste versie downloaden. 
Lees verder voor onze uitleg daarvoor

Pastasaus in portieverpakking
Op zoek naar goede kwaliteit in het kant-en-klaar schap? Ontdek onze pastasauzen: boordevol groenten en verse room. Vegetarisch of met vlees met sterren. Geen gekke toevoegingen. Vers bereid door onze koks en makkelijk verpakt per 2 porties.


Lees verder

Verruiming assortiment
Yes!! Eindelijk. Eindelijk licht aan het eind van de tunnel. Wij zijn superblij dat de meeste van onze klanten weer open mogen. En... dat betekent ook dat wij ons assortiment weer verruimen. Download hier direct de prijslijst.


 
Lees verder