Menu
Contact met Henri

Nieuws

Henri & Kerstmenu

Henri is de kok voor de chef! Ook nu. Onze producten zijn ideaal voor een gemakkelijk Kerstmenu, in de horeca (handig voor een afhaalmenu), maar ook bijvoorbeeld in de zorg. Kies bijvoorbeeld als voorgerecht een romige mosterdsoep of goedgevulde vissoep. En als hoofdgerecht nostalgische hazenpeper van haas van Hollands Wild, of boeuf bourguignon met zuurkoolstamppot of aardappelpuree.
 

Hazenpeper

De hazenpeper is van oudsher écht een gerecht dat in Nederland met Kerst gegeten wordt. Heerlijk, met bijvoorbeeld rode kool en aardappelpuree.
De hazenpeper die wij maken, wordt bereid met haas van Hollands Wild. Dat betekent dat de haas ook echt van Nederlandse bodem is en niet wordt geïmporteerd.
 

Lokaal wild, duurzaam maar onbenut

90% van het wild dat we in Nederland eten wordt geïmporteerd, een deel daarvan is gekweekt. Men importeert bijvoorbeeld hertenvlees uit Nieuw Zeeland met vele onnodige foodmiles tot gevolg. Dat terwijl jagers ganzen uit onze Hollandse polders moeten vernietigen. Volledig onnodige verspilling van goed voedsel. Duurzamer en natuurlijker vlees dan lokaal wild is er niet en het zit vol natuurlijke voedingsstoffen.
 

Hollands Wild, lekker vlees uit onze eigen natuur

Hollands wild werkt enkel met vlees van wild dat gevangen is binnen de kaders van het in Nederland strikt gereguleerde faunabeheer. Menselijk ingrijpen in regionale wildstand is helaas vaak nodig. Maar laten we dan die “oogst” vooral nuttig gebruiken! Hollands Wild doet dat door Nederland kennis te laten maken met een complete reeks van lekkere producten uit de lokale natuur. Dus niet alleen ganzen, maar ook andere soorten wild. Zoals de haas dus, waar wij een authentieke hazenpeper van maken.


 
Einde aspergeseizoen
Vandaag (24 juni) is officieel het einde van het aspergeseizoen. Onze teler Toon van Dinter van Van Dinter Smaakasperges legt kort uit wanneer de precieze datum is en waarom de telers de planten dan door laten groeien.

 
Check het filmpje

Blog: Veel Henri producten zijn glutenvrij
Sinds jaar en dag proberen wij onze gerechten, daar waar mogelijk, standaard glutenvrij te maken. Meer dan de helft (59%) van ons assortiment is dan ook glutenvrij!
Els van Olphen, moeder van de huidige eigenaren Ad en Els van Olphen, is coeliakie patiënt. Dus uit eigen ervaring weten wij hoe fijn het is om gewoon mee te kunnen eten met de rest. Onze gerechten zijn dan ook geen specifieke dieetproducten, maar gewoon ons standaard assortiment. 
Lees verder

Download de zomerkaart!
Henri is de kok voor de chef! Met onze convenience producten -standaard op voorraad- brengen we tijd en rendement in de keuken. Nieuwsgierig naar onze producten en het complete assortiment? Download dan snel de prijslijst. Of vraag hem aan, dan ontvang je van ons een handige uitklapbare versie van stevig papier om te bewaren. 
Lees verder

Personeelstekort? Ga anders werken!
Personeelsgebrek is probleem nummer één in de professionele keuken. Om dat probleem aan te pakken, is er tegenwoordig gelukkig goede convenience op de markt. Maar hoe start je met convenience? Check het stappenplan en ga aan de slag!
Lees verder

Prijslijst - update per 31-1
Vanaf vandaag gaan we stapsgewijs weer producten toevoegen aan de prijslijst. Voor nu is dit het assortiment: per 10-2 komen we terug met een update en weer nieuw toegevoegde producten!
Download hier de lijst.
Lees verder