Menu
Contact met Henri

Nieuws

Personeelstekort? Ga anders werken!

Personeelsgebrek is probleem nummer één in de professionele keuken. Om dat probleem aan te pakken, is er tegenwoordig gelukkig goede convenience op de markt. Maar hoe start je met convenience? Check het stappenplan en ga aan de slag!
 

Stappenplan voor meer grip op je tijd


Stap 1: De menukaart

Wanneer je begint met convenience, is het handig om eerst eens goed naar je menukaart te kijken. Waar zit jouw signatuur? Daar hoeft niets aan te veranderen.
Waar besteed jij (of je koks) (te)veel tijd aan, met name in de mise en place? Waar halen jullie weinig energie uit? Zet deze producten op een lijstje.
 

Stap 2: Calculeren

Ga eens na wat van dat lijstje je zou kunnen inkopen om de druk van de keukenbezetting af te halen en – het belangrijkste – reken eens goed door wat zelf koken kost. Niet alleen je inkoop, maar óók je waste én de uren die je erin steekt. In veel keukens wordt er gerekend zonder de uren van het personeel, wat een vertekend beeld geeft van de kostprijs. Vergelijk dat eens met de kosten van een convenience product. Convenience is in vrijwel alle gevallen goedkoper. Op die manier kun je een slimme en weloverwogen keuze maken tussen convenience producten en gerechten die je volledig zelf bereidt. Kom je hier niet helemaal aan uit, trek dan aan de bel. Dat mag bij ons, wij denken graag mee; maar er zijn ook partijen die je hierbij kunnen helpen, zoals InOne en  SmartCuisine.

 

Stap 3: Producten testen

Vraag monsters aan bij leveranciers of je groothandel en ga aan de slag! Ga producten testen met je team. Zijn ze makkelijk te bereiden? Brengt het inderdaad tijdwinst? En het meest bealangrijk: ga proeven. Doe de test bij voorkeur blind. Zo voorkom je keuzes op basis van emotie. Ook hier hebben wij testformulieren voor (die wij zelf intern gebruiken) die je mag gebruiken.

Stap 4: aan de slag!

Maak makkelijke stappenoverzichten van de recepten voor je personeel, het liefst met foto's. Zo is voor iedereen duidelijk hoe een gerecht er uit mag zien en welke stappen erbij komen kijken. Je hebt de controle terug over je tijd én je rendement!

Henri - de kok voor de chef

Natuurlijk kunnen wij je helpen, met elke stap. Wij zijn al sinds 1979 de kok voor de chef! Neem contact op met Hans de Kruijf (Randstad en Zuid Nederland) of René de Lange (Midden- en Noord Nederland).

Monsters

Laagdrempelig een keer een product proberen? Download onze prijslijst en kies er een product uit. Vul dit formulier in en ontvang het product gratis bij jou in de keuken.


Nieuwe prijslijst
We hebben per 6 februari onze verkoop adviesprijzen aangepast. Download hier de prijslijst. 

Lees verder

Vernieuwde korma met Seitan van BUMI
We hebben onze Indiase korma aangepast! Hij is verrijkt met Seitan van BUMI: een vleesvervanger op basis van tarwe. Op deze manier zet je in een handomdraai een verrassend vegan gerecht op de kaart, mét een goede voedingswaarde.
Lees verder

Henri & Kerstmenu
Henri is de kok voor de chef! Onze producten zijn ideaal voor een gemakkelijk Kerstmenu, in de horeca, maar ook in (party)catering en in de zorg. Kies bijvoorbeeld als voorgerecht een romige mosterdsoep of goedgevulde vissoep. En als hoofdgerecht nostalgische hazenpeper van haas van Hollands Wild. Of de langzaam gegaarde boeuf bourguignon, met zuurkoolstamppot of aardappelpuree.
En check het Kerstmenu

Download het winterassortiment 22/23
Met de komst van de herfst gaan wij naar ons herfst/winterassortiment. Dat betekent dat onze rijkgevulde, stevige erwtensoep er weer is. Maar ook onze pompoensoep en natuurlijk de stamppotten. Én de hazenpeper van gestoofde haas van Hollands Wild. 

Lees verder

Blog: minder waste
Vanaf vandaag start de Verspillingsvrije Week. Niemand wil voedsel verspillen. Niet alleen omdat het geld kost. Je hebt er ook tijd en moeite ingestoken. En buiten dat, het is natuurlijk ook gewoon belangrijk; prettiger voor je geweten en beter voor de planeet. Er zijn best wat oplossingen om je waste tegen te gaan. Naast efficienter werken kan je je creativiteit inzetten. We hebben wat denkrichtingen op een rijtje gezet: doe er je voordeel mee!
Lees verder