Nieuws

Nieuwe producten!
Drie heerlijke nieuwe aanwinsten. Alle drie hoekstenen van hun keukens; voor de Oosterse keuken de foe yong hai. Voor de Franse keuken kip stroganoff en voor onze eigen keuken de Oer-Hollandse gehaktbal.
Op veler verzoek hebben we deze gerechten opgenomen. Bruikbaar in alle keukens en valt breed in de smaak bij het publiek.
Foe yong hai, bak 2,5 kg
Chinees omelet met een heerlijke zoetzuresaus en diverse groenten.
Gehaktballen in jus, bak 2,5 kg
Oerhollandse gehaktballen (30gram) in een zeer smakelijke jus.
Kip stroganoff, bak 2,5 kg
Malse kip in een romige saus met paprika, ui en tomaat.
Keer proeven? Laat het ons weten door een e-mail te sturen of te bellen (0416-375933), dan zorgen wij dat u een monsterverpakking ontvangt.
Stamppotten met *** Beter Leven
We maken al sinds jaar en dag stamppot met enkel verse ingrediënten. Melk, aardappelen en groenten. Een beetje zout en wat specerijen - dat is het. En in de variant met spek gaat heerlijk Livar spek. Van Livar weet je: die varkentjes hebben een mooi leven gehad. Maar nu gebruiken we in onze stamppotten ook nog eens biologische melk. En dat was reden genoeg voor de stichting Beter Leven om de stamppotten maar liefst drie sterren te geven.
NIEUW van Henri: Chili sin carne
… Met gehackt van de Vegetarische Slager! Inmiddels is het grootste deel van de Nederlandse bevolking flexitariër. Dat betekent dat je gasten ook steeds vaker kiezen voor vegetarisch. Zet bijvoorbeeld Henri’s nieuwe Chili sin (sin=zonder) Carne op uw kaart. Gemaakt met Gehackt van De Vegetarische Slager. Het resultaat van deze samenwerking is zó lekker, dat je het verschil tussen ‘con’ en ‘sin’ niet eens proeft!
Doe mee en win een wildpakket met de hertenstoof!
Het wildseizoen is van start! Henri introduceert de Hertenstoof: Hertenvlees langzaam gegaard in La Trappe Dubbel abdijbier, met wilde paddenstoelen, kastanjechampignons en cranberries. Dit gerecht is niet alleen origineel, maar vooral héél erg lekker. Doe mee met de prijsvraag en win niet alleen de hertenstoof, maar ook nog eens de klassieke hazenpeper en wildsoep van Henri.
Stoppen Ik Kies Bewust Vinkje
Per 18 oktober 2016 heeft de overheid besloten te stoppen met het Ik Kies Bewust Vinkje. We begrijpen dit besluit en de redenen daartoe. Onze verpakkingen zijn vooralsnog wel voorzien van het vinkje: we vinden het namelijk niet duurzaam om deze direct weg te gooien. De overheid geeft fabrikanten een jaar de tijd verpakkingen aan te passen. Daarnaast wordt er een app ontwikkeld door het voedingscentrum, die de consument moet gaan helpen een gezonde keuze te maken. Wij zullen deze ontwikkeling met interesse volgen.
In de tussentijd blijven wij natuurlijk zelf ook altijd goed kijken naar zout, suiker, vetten en calorieën, want onafhankelijk van wat de overheid bepaalt, vinden wij het belangrijk dat onze gerechten gezond en voedzaam zijn.
Nieuw! Groentecurry
In de herfst vernieuwen we traditiegetrouw onze menukaart. En daarop komt een Indiase groentecurry. Een lekkere, lichtpittige Indiase curry, helemaal vegetarisch. Wat kan je ermee in de professionele keuken? We zetten wat ideeën voor je op een rij.