Nieuws

Blog: Veel Henri producten zijn glutenvrij
Sinds jaar en dag proberen wij onze gerechten, daar waar mogelijk, standaard glutenvrij te maken. Meer dan de helft (59%) van ons assortiment is dan ook glutenvrij!
Els van Olphen, moeder van de huidige eigenaren Ad en Els van Olphen, is coeliakie patiënt. Dus uit eigen ervaring weten wij hoe fijn het is om gewoon mee te kunnen eten met de rest. Onze gerechten zijn dan ook geen specifieke dieetproducten, maar gewoon ons standaard assortiment.
Els van Olphen, moeder van de huidige eigenaren Ad en Els van Olphen, is coeliakie patiënt. Dus uit eigen ervaring weten wij hoe fijn het is om gewoon mee te kunnen eten met de rest. Onze gerechten zijn dan ook geen specifieke dieetproducten, maar gewoon ons standaard assortiment.
Glutenvrije producten
Bij elk gerecht op de prijslijst en in het assortimentsoverzicht op onze site staat aangegeven of het gerecht glutenvrij is of niet, in de ingrediëntendeclaratie die u vindt via de link naar PS in Foodservice(allergenen) en met een ikoontje:
. Dit ikoontje staat ook op de verpakking, net als uiteraard de ingrediëntendeclaratie en de allergenen. Op de site kunt u met het filter rechts gemakkelijk de glutenvrije gerechten selecteren. Of klik hier voor het overzicht.
.jpg)
Mochten er receptwijzigingen komen, dan communiceren we deze via onze nieuwbrief, waarvoor u zich hier op kunt geven. We proberen echter te allen tijde extra allergenen te voorkomen.
Onze glutenvrije gerechten in uw (professionele) keuken
Bij de bereiding van glutenvrije gerechten is een grootste zorg noodzakelijk. Zelfs het kleinste kruimeltje wat gluten bevat kan al teveel zijn voor een coeliakie patiënt. Het is dus belangrijk om contact tussen glutenvrije producten en gluten te vermijden. Dit kan door het keukenwerkblad en de werkplek schoon te houden. Ook is het belangrijk dat alle materialen vrij van gluten zijn. Gebruik bij voorkeur aparte snijplanken, messen, pannen, bestek etc. Daarnaast is het belangrijk dat u de glutenvrije producten bereidt en bewaart op een aparte plek. Let op dat u bakt in apart vet en zeker niet frituurt in hetzelfde vet als waar gepaneerde producten in gaan. En als laatste tip, simpel maar belangrijk: snijd brood op een aparte broodplank.
Glutenintolerantie en coeliaki
Wat is dat nu eigenlijk, coeliakie? Overgevoeligheid voor gluten ook wel coeliakie, is eigenlijk geen allergie. Coeliakie is een auto-immuunziekte. Het lichaam maakt dus anti-stoffen tegen zijn eigen weefsel, waar je erg ziek van wordt. Dit kan blijvende schade aan de darmen geven. Glutenintolerantie en glutengevoeligheid daarentegen leveren vergelijkbare klachten, maar levert geen blijvende gezondheidsschade.
Gluten
Gluten is de naam van een groep eiwitten. Deze eiwitten zitten in o.a. tarwe, rogge en gerst. Producten die deze granen bevatten, bevatten gluten.
Meer over gluten en coeliakie lees je op de site van de Nederlandse Coeliakie vereniging: www.glutenvrij.nl
Nieuw! Soto ajam – Indonesische kippensoep
Nieuw in ons assortiment: soto ajam. Een Indonesische rijkgevulde, kruidige soep met taugé, ui, rijst en twee sterren beter leven Kemper kip. Je proeft citroenblad en sereh. Deze bijzondere soep werd ontwikkeld door Kristy, derdejaars studente Fooddesign aan de HAS in Den Bosch.
Henri in sterrenstijl deel 1: Kalfsragout Eco Fields
Convenience en culinary art. Een tegenstelling? Zeker niet. We vroegen de Italiaanse sterrenchef Gianfranco Chiarini zich eens uit te leven met onze koelverse soepen, sauzen en maaltijdcomponenten. Een feest voor hem: “I love to work with these lovely fresh, pure food by Henri. I think Henri has the best convenience in Europe.”
Enquéte
Henri is op dit moment bezig met het restylen van de website. Wij willen natuurlijk graag weten wat uw wensen zijn. Daarom vragen wij u onderstaande korte vragenlijst in te vullen. We zijn benieuwd naar uw mening en ideeën. Wat zoekt u op onze site? Wat vind u interessant? De resultaten nemen we mee in het ontwerp van de nieuwe site.
Aspergesoep met Brabantse asperges!
Speciaal voor uw gasten hebben we onze uiterste best gedaan. We hebben namelijk nú al onze culinaire aspergesoep, met verse, Brabantse asperges. Zodat u deze -traditiegetrouw- met Pasen al op de kaart kunt zetten.
Kalfsragout met Eco Fields biologisch kalfsvlees
Henri is altijd bezig met product- en receptverbeteringen. Om een product authentieker, diervriendelijker, of bijvoorbeeld 'clean label' te maken. Nog beter: alles tegelijkertijd! En zo heeft onze kalfsragout onlangs een grote verbetering ondergaan. Hij wordt nu namelijk gemaakt van drie sterren Beter Leven Eco Fields kalfsvlees.