Menu
Contact met Henri

Nieuws

Winterassortiment

Bij Henri volgen we de seizoenen. We zijn als een KOK zo blij dat er weer verse boerenkool van het land komt.
Dat betekent tijd voor een nieuwe menukaart.
Vanaf 2 oktober gaat de nieuwe winterkaart in.

Zorg dat je weer helemaal up-to-date bent en download hier de nieuwe assortimentslijst.

 

Wat is er veranderd op de kaart?


Stamppotten

Naast de traditionele stamppotten staat dit jaar ook weer de zoete aardappelspinaziestamppot op het menu. Onze chef heeft leuke recepten bedacht met stamppotten. Klik hier voor inspiratie.

Wintersoepen

Het is weer tijd voor erwtensoep en deze krijgt er een vegetarisch zusje bij. Want naast de tradionele erwtensoep met Livar scharrelvlees koken we nu ook een vegetarische erwtensoep.


Ook de pompoensoep, goulashsoep, bruine bonensoep en kreeftensoep zijn weer verkrijgbaar.

NIEUW

Sushirijst: we krijgen al jaren vraag naar gekookte sushirijst. Het is ons nu dan eindelijk gelukt om een kant en klare gekookte sushirijst aan te bieden. Handig voor de bereiding van poké bowls en sushi.
Basis risotto: hoe handig is het als een deel van de bereiding van risotto al uit handen is genomen? Henri kookt de basis en de finishing touch gebeurt á la minute bij u in de keuken.

Winterse stoofgerechten

Dat is toch wel comfort food op zijn best. Naast de hachee, boeuf bourguignon en boeuf stroganoff bereiden we dit seizoen ook weer hazenpeper. Allemaal gekookt met duurzaam vlees, zoals u van ons gewend bent.


De heer van Olphen - oprichter Henri overleden

 
Met groot verdriet delen we mede dat Harrie van Olphen, oprichter van familiebedrijf Henri BV, 18 september jl. op 84 jarige leeftijd is overleden.
 
Hij richtte het bedrijf in 1979 op, om de eerste jaren de slagers van Nederland te helpen met traiteursproducten. Vele slagers waren te gast in de proefkelder bij hem thuis in Drunen. Zijn hoofd kookte altijd over van nieuwe ideeën voor allerlei culinaire soepen en gerechten. Met deze creativiteit en bevlogenheid heeft hij ons bedrijf én de culinaire convenience letterlijk op de kaart gezet.
 
In 1999 namen zijn kinderen de pollepel van hem over. Maar Harrie bleef altijd op de achtergrond aanwezig. Eerst actief als commissaris, later vooral als ambassadeur van Henri BV. Daarnaast hielp hij met zijn gezonde, zelfbedachte soepen meerdere goede doelen op het gebied van voeding in Den Bosch en omgeving.
 
Nog altijd is zijn gedachtegoed het uitgangspunt van ons bedrijf en vervlochten met ons DNA. Daar zijn we trots op, en dankbaar voor.
 
Directie en medewerkers Henri BV


Meer over de uitvaart en rouwbrief

Uit het archief
Naar aanleiding van zijn overlijden, zijn we op zoek gegaan naar foto's etc. We vonden in ons archief een aantal bijzondere artikelen uit de (horeca)pers. Lees zelf wat een bijzonder mens de heer van Olphen was.

Lees verder

Foto's van Dhr. van Olphen
We hebben een collage gemaakt van foto's Van Harrie van Olphen. 
Bekijk de collage

NIEUWS! Fred&Ed kindermaaltijden
Samen met Fred & Ed introduceren we 3 kindermaaltijden die leuk, lekker & gezond zijn. 
Lees verder

Nieuw: Dressings
Henri brengt 8 nieuwe dressings op de markt. Perfect om in een handomdraai een snelle, gezonde salade te presenteren. Dressings dus met natuurlijke ingrediënten, en geen aroma’s of andere onnatuurlijke toevoegingen. Alsof je hem zelf gemaakt hebt… maar dan zonder de tijd die het je kost. Verpakt in een handige 900g hersluitbare knijpfles.
Lees verder