Menu
Contact met Henri

Polderlam, Zuilichem / Deurne

Verantwoord lekkere ingrediënten

 
Het lamsvlees dat we gebruiken voor onze lamstajine komt van Polderlam. Het bedrijf is een dochteronderneming van Van Veen uit Zuilichem. Hier zijn we te gast om een kijkje te nemen: Klaas van Veen ontvangt ons. Het familiebedrijf van Klaas verzamelt uit heel Nederland lammeren van kleinere boeren en zorgt dat deze met veel zorg voor het dier uiteindelijk bij Polderlam terecht komen, waar ze verwerkt worden tot lamsvlees en lamsvleesproducten. 

Diervriendelijk
De Polderlammeren komen van geselecteerde boeren die volop bezig zijn met het dierenwelzijn. Dat zie je direct aan de lammeren en schapen als ze rustig staan te grazen in de ruime weilanden met het rijke gras en de frisse lucht. De dieren hebben een maximale weidegang. 
 
Bijzonder
Bijzonder aan Polderlam is dat het de volledige keten in hand heeft: van boer tot bord. En doordat Polderlam zelf de regie voert over die totale keten weten we zeker dat Polderlam 100% natuur is en 100% gegarandeerde kwaliteit. ‘Toevoegingen’ en ‘verbeterproducten’ komen in het woordenboek van Polderlam niet voor. Het malse gras en het bouquet van de polder vormen de grondslag voor de unieke smaak. 
 
Lage Foodmiles
Klaas en zijn familie zijn trots op hun lamsvlees, dat in vergelijk tot andere vleessoorten, erg lage foodmiles kent. Maar ze willen deze nog verder naar beneden krijgen. Klaas: “We willen hier, midden in de polder in Zuilichem een slachterij gaan zetten en daarnaast hier gaan uitbenen en tevens verwerken.” Naast dat dit een stuk diervriendelijker is omdat de lammeren nauwelijks nog vervoerd worden, gaat dit ook de smaak ten goede. “De dieren kennen geen stress meer van het vervoeren, wat je terug proeft.” Aldus Klaas. Daarnaast is het natuurlijk ook veel milieuvriendelijker.
 
Al deze invloeden bij elkaar geeft het Polderlam een unieke, malse smaak. Die je terugproeft in onze lamstajine.
 
 
< terug naar overzicht