Menu
Contact met Henri

Eco Fields, Wekerom

Verantwoord lekkere ingrediënten


Eco Fields: een bewust verantwoord gevoel

 
Op een nieuwe manier stad en platteland dichter bij elkaar brengen. Zodat consumenten kunnen proeven en beleven wat de natuur ons te bieden heeft. Met smaakvolle en eerlijke producten. En met een duurzame bedrijfsvoering die respect heeft voor de dieren en het milieu. Dat is in het kort waar Eco Fields voor staat. En Henri ook!
 
 
We namen een kijkje bij Eco Fields: we interviewden er Teun Gundelach, die ons uitlegt waarom het Eco Fields vlees zo bijzonder is. Bekijk hierboven het filmpje dat we maakten!
Biologische kalveren mogen weer kalf zijn. Doordat de kalveren dagelijks naar buiten gaan - en dat doen ze graag - hebben ze meer vrijheid. Ze hebben ook meer rust en ruimte in de potstal. Een potstal is een soort groot bed van stro waarop het kalf kan liggen. Hierdoor is minder competitie onderling, wat het welzijn sterk bevordert. Niet voor niets heeft Eco Fields vlees dan ook drie sterren dierenwelzijn van de Dierenbescherming gekregen.
 
Op biologische bedrijven komen minder stofwisselingsziektes voor. De dieren hebben een betere gezondheid. Dit dankzij hun vrijheid en de rust in de stallen. Geneesmiddelen zijn hierdoor nauwelijks nodig. En antibiotica worden niet gebruikt.
 
Het ras dat Eco Fields met name houdt is Fleckvieh. Dit ras is een zogenaamd 'dubbeldoelras': een ras dat zowel geschikt is als melkvee als voor consumptie. Erg duurzaam dus! Het ras kenmerkt zich door de jonge marmering. En deze marmering zorgt voor smaak. Iets dat je goed terug proeft in onze kalfsragout. De reguliere delen zoals de haas en de entrecote worden voornamelijk verkocht aan de horeca en de speciale slagers. Henri verwaardt vooral de minder courante delen, zoals de nek. Prachtig vlees voor bijvoorbeeld voor de hachee. Hierdoor zorgen we gezamenlijk voor de vierkantsverwaarding: het hele dier wordt nuttig gebruikt.
 
 
Henri en Eco fields:
Producten van Henri met Eco Fields rundvlees: kalfsragoutboeuf bourguignon 900g, boeuf stroganoff 900g en 2,5 kg, hachee 900g, goulash 900g en 2,5 kg.
Met gehakt van Eco Fields: biologische sugo bolognese en chili con carne.
 
< terug naar overzicht