Menu
Contact met Henri

Ramenburger met viscurry

www.henri.nl
Maak deze hippe ramenburger met de nieuwe Thaise viscurry! (ook leuk als lunchgerecht)

Ingrediënten

Voor 4 'broodjes'
500 gram Ramen
1 Ei
Zwart sesamzaad
Zout
Arachide olie

Vulling, per persoon:
50 gram Thaise Viscurry
1/2 Paksoiblad, geblancheerd
20 gram Wortel, in ragfijne julienne
Beetje Sriracha saus
Koriander

Bereidingswijze

Zet de viscurry vast in de steamer en verwarm deze volgens de gebruiksaanwijzing.

Maak dan eerst de broodjes. Kook de noodles beetgaar met zout, en mix deze met het sesamzaad, zout en een geklutst ei (of gebruik ongeveer 75 gram gepasteuriseerd ei). Leg een stukje slagersfolie in een uitsteekring en druk hier een beetje van de gekookte noodles in. Leg er nog een stukje folie bovenop. Zet er dan iets zwaars bovenop, bijvoorbeeld een fles wijn, om hem goed aan te drukken.
Na 20 minuten haal je ze uit hun vorm en bak je ze in de olie. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.

Als de viscurry warm is, maak je de burger af. Leg op het onderste 'broodje' een lepeltje sriracha en dan de paksoi. Hierop een schep viscurry. Daarop de wortel en wat koriander. Leg het andere broodje er schuin op.


< terug naar overzicht