Menu
Contact met Henri

Nieuws

Henri's Terugkooktheater op de Horecava

Wie op de Foodinspiration Day in het Evoluon was, heeft er al kennis mee gemaakt: Henri's Terugkooktheater. Een aantal mensen kregen hun persoonlijke gerecht op het podium, anderen in het terugkookatelier. Als u wilt ontdekken wat úw persoonlijke gerecht is, krijgt u nu ook de kans: in januari reist het Terugkooktheater naar De Horecava!

Wat voor kleurtype bent u? Wordt u vrolijk van tikka masala of voelt u zich aangesterkt door een stevige boeuf bourguignon?

U bent van harte uitgenodigd in ons Terugkook Theater op de Horecava!

Uitgangspunt voor deze inspirerende belevenis is het kleuren-kookboek van Anneke Coopman. Zij beschrijft in haar boek hoe het eten van kleuren je leven kan beïnvloeden, maar ook dat sommige kleuren ‘eten’ bij je passen. Zo eten vrolijke mensen graag oranje gerechten. En houden zelfverzekerde mensen vaak van een dikke biefstuk. Niet alle gerechten ‘zijn’ overigens ook de kleur die ze zelf hebben. Zo is koriander bijvoorbeeld een ‘blauw’ kruid.
 
Els van Olphen heeft dit gegeven samen met Imke van Dillen van Orgidee – Levenementen met een hart uitgewerkt naar het "Terugkook Theater".
 
Op de Foodinspiration Day gebeurde dit in het groot. Op het podium werden uit de zaal van 450 mensen twee vrijwilligers gevraagd, die door Imke werden geïnterviewd. Els maakte aantekeningen en maakte een beeld van wat voor persoon deze personen waren, en wat voor kleurtype. Ze maakte voor hen een persoonlijk gerecht, waarin die persoonlijkheid naar voren kwam. Op het podium kregen de mensen hun persoonlijk terugkookgerecht voorgeschoteld, begeleid door de bezielende uitleg van Els. Elk deel van het gerecht staat ergens voor: van het servies tot het takje kruid. De mensen waren zichtbaar ontroerd toen zij dit mooie, eetbare kado kregen van Els.
 
Omdat er maar twee mensen op het podium een terugkookgerecht kregen, en het Terugkookatelier in het Evoluon constant vol was, is het Terugkooktheater nu ook op de Horecava én bij Henri in Drunen.
 
U vult een klein testje in om uw kleurtype te bepalen. Aan de hand van de uitslag krijgt u een bijpassend gerecht. En andersom: als u bijvoorbeeld energie nodig heeft, kiest u een ‘rood’ gerecht. 
 
U vindt ons in hal 11, standnummer 60. Vlakbij de Markt.
 
Bent u geinteresseerd in de Terugkook-proeverijen bij Henri? Klik dan hier.
 
Glutenvrij winterbuffet
Ons glutenvrij assortiment slaat enorm aan!
Dat is ook niet zo raar, er zijn immers steeds meer mensen met een glutenintolerantie.
Daarom hebben wij voor u voor dit seizoen een heerlijk glutenvrij winterbuffet samengesteld.
 
Lees verder

Food Hospitality Business Awards
Twaalf bedrijven zijn genomineerd voor de Food Hospitality Business Awards 2012, een initiatief waarbij ziekenhuizen en zorginstellingen producenten beoordelen op prijs/kwaliteit, klantgerichtheid, innovatie en duurzaamheid. Wij zijn daar één van!
Lees verder

Glutenvrij gemak
Waarschijnlijk hoort u het regelmatig: een gast vraagt naar een glutenvrij gerecht. Een crime in de keuken? Met onze producten hoeft dat helemaal niet! Henri biedt inmiddels namelijk al 67 glutenvrije, kant-en-klare producten.
Lees verder

Henri op de Food Inspiration Days
Aanstaande maandag is het weer zover: de food inspiration days. Ben je er geweest, dan weet je dat dit hét evenement van het jaar is. Wij hebben wat 'cool stuff' voor de bezoekende foodies in petto... wat dat is... blijft nog even geheim. Sterrenchef Gianfranco Chiarini heeft zich in ieder geval volledig uitgeleefd op ons concept. Wat dat concept is, dat gaan we dus niet verklappen.
Lees verder

Nieuwe gerechten deze herfst en winter!
Onze productontwikkeling heeft niet stilgezeten. Dat is mooi, want daardoor hebben we dit seizoen weer een aantal smakelijke nieuwe producten op het menu: de pompoensoep, Surinaamse roti, Marokkaanse kikkererwtensoep, rode wijnsaus en glutenvrije/vegetarische nasi.
Lees verder