Menu
Contact met Henri

Nieuws

Eco gastronomie met de helpende hand van HENRI!

Genieten van lekker eten met respect voor mens, dier en milieu. Dat is eco-gastronomie. Henri heeft steeds meer gerechten in het assortiment die uitstekend samengaan met eco-gastronomie. Nieuw, en helemaal daarop aansluitend, is de witlofsoep met Livar spek.
 

Ook staan dit najaar onder andere op de kaart: stamppotten met lage foodmiles, erwtensoep met Livar scharrelvlees en de Livar stoverij. En allemaal staan ze stuk voor stuk voor genieten, mét respect voor mens, dier en milieu.

We zoomen in op de witlofsoep
Een romige soep met verse witlof, stukjes appel en Livar spek. De Hollandse keuken met een leuke twist. De witlof koopt Henri in het eigen dorp bij teler Ron Vissers, slechts 3 km. verderop. Deze rijke groente groeit daar in het donker op een soort waterbedden. Na het oogsten wordt de witlof bij Toptuin gesneden en verdwijnt nog dezelfde dag in de pan bij Henri. Het Livar spek komt van het Limburgs kloostervarken en wordt op houtkrullen gerookt. Henri bakt de spek nog even uit, voordat deze aan de soep wordt toegevoegd. De spek maakt de soep helemaal af!

Deze soep is niet alleen bereid met pure, verse ingrediënten – maar kent dus ook nog eens zeer lage foodmiles!

Klik hier voor meer informatie over de witlofsoep.

Henri op de FIdays
Eetbare Reinvented traditions. Of noem ze Hollandse tapas. Inspirerende gerechtjes in een handomdraai bereid, en ook nog gemaakt van duurzame ingrediënten. Henri had een mobiele veldkeuken op de Food inspiration days. Ter plekke werden hippe hapjes bereid. Van langzaam gegaarde gerechten uit de traditionele keuken. Een simpel concept dat overal werkt! Bent u ook op de Food inspiration days geweest? Bent u te gast geweest in onze Henri's Gastro Kitchen? We hebben de recepten voor u van de kleine gerechtjes, en meer over de gave schorten!
Recepten & Schorten

Nieuw: biologische Quinoa
We gaan een aantal prachtige nieuwe gerechten introduceren. Om te beginnen twee verschillende biologische quinoa’s. Quinoa is niet alleen helemaal van nu en hip - het is ook nog eens erg gezond.
Lees verder

Nieuw recept voor puree en stamppot
We hebben besloten de receptuur van onze aardappelpuree aan te passen. Deze krijgt dankzij een andere bereidingstechniek nu een mooiere structuur met stukjes aardappel. Daarnaast is de puree nu ook heel goed koud portioneerbaar - een grote wens van onze institutionele klanten.
Lees verder

Henri wint!
Henri wint de Shops out of home Award in de categorie Convenience! Supertrots zijn we! De prijs staat symbool voor de grote waardering die onze partners hebben voor de onderlinge relatie met hen. Gekeken werd onder ander naar omzetbijdrage, rendement, meedenken en promotionele ondersteuning. 
Lees het artikel

Allergenen in Foodservice
U heeft er vast van gehoord. Vanaf 13 december 2014 moet u beschikken over allergeneninformatie, en deze kunnen geven aan uw gasten. Wat wordt er straks van u verwacht? We zetten het voor u op een rijtje.
 
Lees verder