Nieuws

Slow food: boeuf stroganoff, bourguignon
Al jaren maken we een fantashtische boeuf stroganoff, boeuf bourguignon en goulash, door iedereen gewaardeerd. Toch heeft dat ons niet belet deze gerechten nog verder te verbeteren. Nu garen we het vlees namelijk op nog maar 70 graden. Gedurende de hele nacht! Het resultaat is nóg malser vlees, met een rijke, volle smaak. Slow food ten top!
Mark Beniers, productontwikkelaar bij Henri, bedacht deze methode van langzaam garen. "We vonden ons vlees wel goed, maar ik dacht dat het beter kon als we het écht langzaam zouden garen". En dat zijn we dus gaan doen. Mark vervolgt: "Omdat het overdag té veel druk zou leggen op de werkvloer, besloten we het vlees 's nachts te garen. Niemand heeft er dan 'last' van. En het levert véél beter en malser vlees op.
Het rundvlees voor de goulash en de boeuf stroganoff komt van Ierse runderen en wordt door onze slagers gesneden. Daarna garen we het gedurende ongeveer 16 uur op 70 graden in de combisteamer. Het vlees van de boeuf bourguignon wordt op dezelfde manier gegaard, maar dan in rode wijn. het krijgt daardoor een prachtige kleur, geur én smaak. En dat volledig natuurlijk. Puur genieten dus!
Meer informatie over deze drie gerechten leest u in onze Cuisine Classique.
Welk van deze drie slow food gerechten is uw favoriet? En waarom? Vertel het ons op twitter door uw tweet af te sluiten met @HenriBV. Onder de reacties verloten we Disney's culinaire dvd 'Ratatouille', over de klassieke Franse keuken.
Nieuwe zomerprijslijst
Het wordt langzaamaan weer wat warmer: de lente kondigt zich aan. En aangezien wij met het seizoen meekoken, verandert ook onze kaart. Zorg dat je weer helemaal up-to-date bent en download hier direct de prijslijst.
Lees verder Nieuwe prijslijst
Lees verder Inspiratiesessie: voor maaltijden met impact
Ontdek de impact met Henri!
Henri nodigt je uit voor een inspiratiesessie waarin je samen met ons culinaire team duikt in onze nieuwste producten. Ontdek hoe onze producten jouw gerechten eenvoudig naar een hoger niveau tillen. Leer slimme technieken en krijg tips om overtuigend te communiceren met jouw gasten. Mis deze kans niet om jouw menu een duurzame upgrade te geven!
Lees verder Henri nodigt je uit voor een inspiratiesessie waarin je samen met ons culinaire team duikt in onze nieuwste producten. Ontdek hoe onze producten jouw gerechten eenvoudig naar een hoger niveau tillen. Leer slimme technieken en krijg tips om overtuigend te communiceren met jouw gasten. Mis deze kans niet om jouw menu een duurzame upgrade te geven!
Download het winterassortiment 22/23
Met de komst van de herfst gaan wij naar ons herfst/winterassortiment. Dat betekent dat onze rijkgevulde, stevige erwtensoep er weer is. Maar ook onze pompoensoep en natuurlijk de stamppotten. Én de hazenpeper van gestoofde haas van Hollands Wild.
Blog: minder waste
Vanaf vandaag start de Verspillingsvrije Week. Niemand wil voedsel verspillen. Niet alleen omdat het geld kost. Je hebt er ook tijd en moeite ingestoken. En buiten dat, het is natuurlijk ook gewoon belangrijk; prettiger voor je geweten en beter voor de planeet. Er zijn best wat oplossingen om je waste tegen te gaan. Naast efficienter werken kan je je creativiteit inzetten. We hebben wat denkrichtingen op een rijtje gezet: doe er je voordeel mee!
Lees verder