Menu
Contact met Henri

Nieuws

Slow food: boeuf stroganoff, bourguignon

Al jaren maken we een fantashtische boeuf stroganoff, boeuf bourguignon en goulash, door iedereen gewaardeerd. Toch heeft dat ons niet belet deze gerechten nog verder te verbeteren. Nu garen we het vlees namelijk op nog maar 70 graden. Gedurende de hele nacht! Het resultaat is nóg malser vlees, met een rijke, volle smaak. Slow food ten top!
Mark Beniers, productontwikkelaar bij Henri, bedacht deze methode van langzaam garen. "We vonden ons vlees wel goed, maar ik dacht dat het beter kon als we het écht langzaam zouden garen". En dat zijn we dus gaan doen. Mark vervolgt: "Omdat het overdag té veel druk zou leggen op de werkvloer, besloten we het vlees 's nachts te garen. Niemand heeft er dan 'last' van. En het levert véél beter en malser vlees op.
 
 
Het rundvlees voor de goulash en de boeuf stroganoff komt van Ierse runderen en wordt door onze slagers gesneden. Daarna garen we het gedurende ongeveer 16 uur op 70 graden in de combisteamer. Het vlees van de boeuf bourguignon wordt op dezelfde manier gegaard, maar dan in rode wijn. het krijgt daardoor een prachtige kleur, geur én smaak. En dat volledig natuurlijk. Puur genieten dus!
 
 
Meer informatie over deze drie gerechten leest u in onze Cuisine Classique.
 
 
Welk van deze drie slow food gerechten is uw favoriet? En waarom? Vertel het ons op twitter door uw tweet af te sluiten met @HenriBV. Onder de reacties verloten we Disney's culinaire dvd 'Ratatouille', over de klassieke Franse keuken.
Henri op etenover.nl
Er staat bij ons in ons magazijn in Elshout nog ruim 35.000 kilo kant-en-klare, koelverse soepen, sauzen en maaltijden op voorraad. Producten die normaal hun weg vinden naar de horeca in Nederland. Door de sluiting van de horeca vanwege corona, viel de klantenkring van het Drunense familiebedrijf in één keer weg. Orders werden gecancelled.
Het is ongelofelijk om te zien dat de supermarkten moeite hebben om aan het aanbod te voldoen, terwijl het magazijn van Henri vol ligt. Daarom zoekt Henri naar manieren om haar producten naar de consument te brengen. Het eerste, prachtige initiatief dat ons daarbij helpt is www.etenover.nl.
Lees verder

Download de prijslijst
Oktober betekent traditioneel dat u onze winter- en wildgerechten weer kunt bestellen! Stevige stamppotten, de romige wildsoep en hartige hazenpeper.
Download hier de nieuwe prijslijst. 
Lees verder

Speciale Kerstverkoop
Speciaal voor jouw Kerstdiner organiseert Henri voor de tweede keer een speciale Kerstverkoop voor inwoners van Drunen en omstreken. 
Ideaal als je wat wat hulp kan gebruiken in de keuken... bijvoorbeeld met een kant-en-klare kreeftensoep, rode wijnsaus, hazenpeper of paddenstoelenragout! DOWNLOAD DE BESTELLIJST.
Lees verder

Lekker natuurlijk & bewuste keus
Met Henri Portie bieden we smakelijk gemak - per portie. Naast gemakkelijke maaltijdcomponenten hebben we ook Lekker Natuurlijke éénpersoonsmaaltijden. Gemaakt met liefde en zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten, en vanaf nu ook een bewuste keuze en voorzien van het Ik Kies Bewust vinkje!
Lees verder

Download & print het Kerstmenu

Dat is handig! Download het Kerstmenu, print het en klaar! Wilt u aanpassingen maken? Neem contact met ons op - dan passen we het voor u aan!
Lees verder