De website www.duurzamereten.nl geeft inzicht over wat bedrijven doen om hun processen en producten duurzamer te maken. Het is een initiatief van o.a. FNLI, LTO, KHN en de overheid. Ook de duurzame inspanningen van Henri zijn op de site geplaatst.
Duurzamer eten
De website, die 12 april online ging, bevat informatie over inspanningen die Nederlandse bedrijven hebben genomen en nemen op het gebied van duurzamer voedsel en duurzamere productie methoden van ons voedsel. Nederlandse bedrijven die actief zijn bij de productie, verwerking of verkoop van voedsel kunnen de website verrijken door informatie aan te dragen over hun verduurzamingsinspanningen.Informatie van de database is gerangschikt op drie niveaus.
Ten eerste kan informatie over verduurzamingsinspanningen per sector gevonden worden. Bijvoorbeeld: wat doen supermarkten aan verduurzaming. Ten tweede kan informatie per bedrijf opgezocht worden. U kunt kijken wat uw eigen merk zoal doet aan verduurzaming.
Tot slot is alle informatie ook ingedeeld per thema. Zo kunt u bijvoorbeeld zoeken op het thema energie of eerlijke handel.
Schakels in de keten
Tal van schakels spelen een rol bij de totstandkoming van ons voedsel. Er gaat een hoop aan vooraf om eten uiteindelijk bij ons op het bord te krijgen. Tuinders en boeren leveren het primaire product, fabrikanten en groothandelaren zorgen vervolgens voor verwerking en distributie. Uiteindelijk komt eten bij de consument terecht via de horeca, catering, supermarkt of speciaalzaak.
Kijk hier naar de activiteiten van Henri:
Bami en nasi goreng - Nieuwe receptuur!
Henri is altijd bezig met product- en receptverbeteringen. Om een product authentieker, of bijvoorbeeld 'clean label' te maken. En zo hebben de bami goreng én de nasi goreng onlangs een grote verbetering ondergaan.
In de keuken van Henri gebeurt zó veel dat we u er graag een kijkje gunnen. In “Aan Tafel” serveren we u daarom met veel plezier het laatste nieuws, opmerkelijke trends en handige tips. Daarnaast nemen we u mee naar interessante klanten en leveranciers. De zesde editie is uit!!
De kans is groot dat u onze culinaire Carpaccio dressing al kent. Perfect op smaak en breed inzetbaar. Inmiddels zijn er vier nieuwe, al even aantrekkelijke dressings bij gekomen: de Pesto dressing, de Tai Soy dressing en de Basis dressing waarmee u echt alle kanten op kunt.
Henri geeft als geen ander richting aan de trends in onze eetcultuur. Een kwestie van een gevoelige antenne voor wat de consument wil en het vermogen daar innovatief op in te spelen.
De nieuwste aanwinsten in ons Petit Henri assortiment van kant-en-klare maaltijdcomponenten: een beenhammetje in honing-tijmsaus, romige aardappelpuree en een fris zomerstamppotje.
Inkopen doen we bij Henri het liefst in de buurt. Zo houden we onze ingrediënten vers, hebben we zicht op de kwaliteit, en zijn we zeker van een eerlijke beloning voor de leveranciers.