Menu
Contact met Henri

Nieuws

Demi glace Michelin style

Het laatste gerecht waar sterrenchef Gianfranco Chiarini mee aan de slag is gegaan, is de demi glace. Een prachtige basis voor diverse sauzen en jus. Hij koos ervoor om het product geconcentreerd te laten zien, en daarnaast de tot jus verdunde variant te gebruiken.
 
Ontstaan van de smaak
Gianfranco licht toe: "Het centrum is de onverdunde demi glace. Een gerecht wordt ‘bijeengehouden’ door de demi glace. Dat is de functie. Vanuit het centrum ontstaat beweging. De demi glace geeft het karakter aan het gerecht. Het lijkt ook wel een beetje op een ‘bevruchting’. De demi glace is de basis van het ontstaan van de smaak."
Verder gebruikt hij snijbiet, broccocress, viooltjes, cantharellen, champignons, kokos en een stukje bruin brood.

Bekijk op youtube hoe Gianfranco het gerecht maakt:

Stijlvol genieten van een klassieke Kerst
Uw Kerstdiner wordt gegarandeerd een succes met de menusuggesties van Henri. Onze Cuisine Classique bijvoorbeeld biedt u een royale keus aan fraaie, verfijnde en rijke gerechten van beproefde kwaliteit. Een klassieker word je tenslotte niet zo maar.
Lees verder

Thaise gele curry
Henri geeft als geen ander richting aan de trends in onze eetcultuur. Een kwestie van een gevoelige antenne voor wat de consument wil en het vermogen daar innovatief op in te spelen. Een van onze nieuwste producten is Thaise gele curry. Een heerlijk kruidig gerecht van tilapiafilet in een Thaise saus met courgette, aardappeltjes, wortel en paprika.
Lees verder

Nieuw! Linzencurry
Vegetarisch én glutenvrij
Linzen hebben de toekomst. Deze gezonde peulvrucht zit barstensvol goede voedingsstoffen. Linzen bevatten veel vezels, zijn rijk aan eiwitten en vitamine B. En lekker! Vooral in onze nieuwe linzencurry: een kruidig gerecht uit de Indiase keuken. Bovendien is dit gerecht ook nog eens glutenvrij en vegetarisch.
Lees verder

Verse aspergesoep
We hebben dé lekkerste verse aspergesoep nu ook beschikbaar voor de horeca, in grootverpakking! Handig voor take-away en bezorgen, of voor straks op je kaart. Je bestelt hem vanaf nu bij je horecagroothandel!

Lees verder

Verse boerenkool oogst staat onder druk!
Bij Henri werken we met ingrediënten van het seizoen. Dat is lekkerder, gezonder en duurzamer. Maar helaas hebben we dan ook te maken met de natuur...
Lees verder