Menu
Contact met Henri

Nieuws

Henri en Alpe d'HuZes 2015

Henri zet zich maar al te graag in voor goede doelen. We doen voor derde keer mee aan de Alpe d'HuZes actie. Onze directeur, Ad van Olphen, is in 2013 voor het eerst de berg op gegaan. Hij kreeg zoveel steun van zijn medewerkers dat er vorig jaar een compleet Henri Team ontstaan is. Daarnaast zorgen we dat alle vrijwilligers en fietsers goed én lekker kunnen eten op de berg. 

 

Net de Tour de France

In 2013 fietste onze directeur Ad van Olphen voor de eerste keer de Alpe d'HuZes op. Ad: "Wat een overweldigende belevenis was het! Een emotionele achtbaan, maar wel een week met een gouden randje. De sfeer, saamhorigheid en vooral de steun van de supporters is onvergetelijk, het voelde alsof je de Tour de France rijdt. Je wordt op handen gedragen en dat heeft me vleugels gegeven!"
 

Uitdaging

Ad vervolgt: "Ik was stuk, helemaal kapot, maar bovenal voldaan en trots op wat ik voor het KWF bereikt heb. Samen met alle donateurs en medewerkers van HenriWant vooral dankzij hun steun heb ik deze steile berg getrotseerd. 

Een enorme uitdaging, waar je letterlijk misselijk van wordt. Maar zij die strijden tegen deze ziekte zijn vele malen misselijker van de chemo, dat is pas een gevecht! Die gedachte motiveerde me steeds weer om door te trappen." Een jaar later zorgde zijn aanstekelijk enthousiasme voor een eigen Henri Team van collega’s, vrienden en familie. 
 
 
Het mes snijdt aan twee kanten
Ook dit jaar doet Henri weer een flinke duit in het zakje. Buiten het feit dat we weer een eigen team hebben, zorgen we, 
ook al weer voor het derde jaar, dat er 4.500 verse warme maaltijden zijn voor deelnemers, vrijwilligers en supporters. En er gaan zeven medewerkers van Henri vrijwillig mee om te helpen de maaltijden ter plekke te bereiden en te verwarmen. De maaltijden worden verkocht door de organisatie en de opbrengst daarvan gaat ook weer naar Alpe d'HuZes. Zo snijdt het mes aan twee kanten.
 

 

Doneer!

Vanuit Team Henri en de Alpenkanjers, waar Team Henri deel van uitmaakt, wordt heel veel gedaan. Zo wordt er een bene'fiets'avond georganiseerd. Hier wordt al flink wat geld opgehaald, maar dit is nog lang niet genoeg. Help kanker te bestrijden en draag uw steentje bij. Steun Team Henri en maak hier uw donatie over!
Plant-based: Soepen
Een groot deel van onze soepen is plant-based. We maken deze soepen op basis van verse groenten. De soepen zijn allemaal 100% natuurlijk en bevatten geen toegevoegde suikers. Ook houden we rekening met het zoutgehalte. Zo is een plant-based soep een lekker én verantwoord tussendoortje voor (school- of bedrijfs)catering of op de menukaart, en ook nog kant-en-klaar geserveerd, zodat het je minimaal tijd achter de kachel kost.
Lees verder

Plant-based: Veggie Curry's
Wauw! Henri introduceert drie vegetarische top curry's. De curry's hebben een eigen kruiding en specifieke groenten. Twee van de drie zijn voorzien van peulvruchten, vol proteïne. Zet ze op de kaart als verrassende vegetarische optie, gebruik ze als groentecomponent óf maak er spannende broodjes mee. Of check ons idee: veggie bowls. Dé trend van nu!
Lees verder

Plant-based: het concept
"Vegetarische en veganistische keukens krijgen in 2018 nog
meer voet aan de grond, en hoe! Planten zijn rock & roll!
Steeds meer consumenten beseffen dat het dagelijks eten van vlees en vis geen must is, en dat het laten staan van dierlijke producten in veel gevallen zelfs beter is voor de natuur en voor de gezondheid. De eerste topchefs betreden inmiddels het podium." Aldus Food Inspiration over de belangrijkste trends voor 2018. Henri introduceert het concept Plant-based. Met dit concept brengt Henri de mogelijkheid voor catering en restaurants om simpel op deze trend in te spelen.
Lees meer over het concept

Xmas specials bij Picnic
Geen zin om uren in de keuken te staan met Kerst? Liever tijd besteden aan je familie en vrienden? Pak je gemak!
Je combineert eenvoudig de vlees- of visgerechten met een culinair stamppotje of risotto. Kies zelf wat je lekker lijkt. Even mooi opmaken en klaar!
Lees verder

Henri & Foodintro
Er is een nieuw initiatief in Foodservice: FoodIntro Nederland. FoodIntro brengt een directe koppeling tussen de horeca en diverse fabrikanten. Op de app en de site vind je niet alleen veel promoties en acties speciaal voor jou. Je vindt er ook veel inspiratie, bijv. in de vorm van recepten. Dus ben je werkzaam in de horeca, meld je dan snel aan! Dan kan je meteen een gratis bak Henri erwtensoep aanvragen - die je met je hele keukenteam kunt proeven!
Lees verder