Menu
Contact met Henri

Nieuws

Vier de lente met asperges

Wij hebben ze! De verse, bekroonde asperges van Walter Gubbels uit Helvoirt. Deze seizoensgroenten kunnen natuurlijk niet ontbreken nu ze volop vers verkrijgbaar zijn van de koude grond. Wij gebruiken zijn topasperges in onze gebonden, romige soep. 


Gebroeders Gubbels

Walter en Ton Gubbels hebben sinds 2000 de aspergekwekerij van hun vader overgenomen. Het bedrijf aan huis is gevestigd in Helvoirt. Walter en Ton vertegenwoordigen dit bedrijf als derde generatie. De kwekerij bestaat dus al ruim 100 jaar en dat zorgt voor veel ervaring. Gubbels is dan ook meerdere keren in de prijzen gevallen. Ze hebben de beste asperges van Brabant. 

Aspergesoep

Wij maken er een fantastische aspergesoep mee. Bijzonder vanwege de unieke samenwerking in restverwerking en daarnaast vanwege de extreem lage foodmiles. En dan hebben we het natuurlijk nog niet eens over de smaak gehad.
Walter Gubbels vertelt het in onderstaand filmpje:

 

Altijd vers

De asperges van Gubbels gaan na het schillen gegarandeerd dezelfde dag nog bij ons in de pan. Dit is mogelijk doordat ze al gesneden worden bij Gubbels zelf. Hier hebben zij een speciale schilmachine voor. 
De aspergevelden liggen hier ongeveer zes kilometer vandaan. Zo houden wij dus niet alleen onze foodmiles laag maar vooral ook de kwaliteit van de ingrediënten hoog. Want de asperges zijn hierdoor supervers!

Varieer

Met asperges kan je volop variëren. Gebruik je creativiteit! Onze Hans en René hebben al flink hun best gedaan. Hun verrassende recepten vind je hieronder:

•   Proeverij van Brabantse asperges
   Huzarensalade à la flamande
   Rollade van asperges
Nieuw! Download de zomerprijslijst!
De zon schijnt en de lang verwachte asperges zijn er weer! De stamppotten en de erwtensoep moeten dus plaats maken. Tijd voor de nieuwe Zomer Menukaart! Download hier vast de nieuwe prijslijst, die ingaat per 10-4. Wat zijn de nieuwe gerechten op de kaart...? Een tipje van de sluier: een pittige Thaise rode viscurry, twee hippe veggie curries en natuurlijk de oesterzwamsoep!
Lees verder

Vacatures
We hebben volop vacatures! Check ze hier!
Lees verder

De Reis naar de Geluksfabriek
Onze reis naar zelfsturendheid in beeld. Bij een reis gaat het niet alleen om het einddoel, maar vooral ook om de weg er naar toe, die we met z'n allen begaan zijn. Kijk je met ons mee?
Lees verder

Horecava gemist?
Van 9 tot en met 12 januari stonden we op de Horecava. We introduceerden er de oesterzwamsoep, waarop we heel veel goede reacties hebben ontvangen. Niet geweest maar toch een kijkje nemen?
Lees verder

STOOF
Henri bracht een nieuw concept op de Horecava: stoof. Stoere, voedzame stoverijen. Samen delen: sharing is caring. Genieten van slow food. Langzaam gegaard in onze keuken, zodat u meer tijd overhoudt in uw eigen keuken.
Lees verder