Nieuws

Er is weer aspergesoep!
Wij maken onze aspergesoep alleen maar met verse, witte asperges van de koude grond. En ze moeten ook nog eens Brabants zijn. Vorige week werd het seizoen geopend en konden we hem ein-de-lijk maken! Maar liefst 227 kilo asperges gingen bij ons de ketel in. De soep is -vanaf vandaag- dan ook officieel te bestellen bij je groothandel.
De lekkerste asperges
Voor onze soep gebruiken we de asperges van Walter Gubbels. Gubbels Aperges teelt ieder jaar met passie de lekkerste (prijswinnende) asperges. De gestoken asperges gaan de dag erop al de deur uit. Ze moeten eerst een nacht in het water liggen om verkleuren te voorkomen. Daarna worden ze geselecteerd en gaan zo de handel in. Voor Henri worden ze eerst geschild door een professionele schilmachine. En via onze groenteleverancier TopTuin, die ze snijdt, gaan ze tot slot bij ons de soep in. Lage Foodmiles
Gubbels asperges zit op zo'n 6 km van Henri vandaan. Als dat geen lage foodmiles zijn! Niet alleen de lage foodmiles waren belangrijk voor Henri om samen te werken met Walter. Ook de smaak van het ras dat hij kweekt en de restverwerking die we samen hebben bedacht tellen mee. Het resultaat: een fantastische, kant-en-klare aspergesoep, van Brabantse bodem!In dit filmpje vertelt Walter Gubbels hoe het telen van asperges gaat, en zie je hoe wij de aspergesoep maken:
Recept
Dit is echt een toppertje op de aspergekaart, en helemaal niet ingewikkeld. Een mooie omzetmaker: download hier het recept van een proeverij van (Brabantse) asperges.Vegan gerechten die tijd besparen!
Vega(n) is here to stay, dat is inmiddels wel duidelijk. Steeds meer gasten kiezen voor een vegan lifestyle en als horecaondernemer doe je er goed aan om daar slim op in te spelen. Maar het ontwikkelen van vegan gerechten kost tijd. En laat tijd nou nét iets zijn dat je als chef vaker niet dan wel hebt. Gelukkig heeft Henri het tijdrovende werk voor je uit handen genomen en een ruim assortiment (vegan) producten ontwikkeld. Zo kun jij je gasten heel eenvoudig verrassen met smaakvolle vegan gerechten.
Download de winterkaart
NIEUWE MENUKAART
Ons nieuwe assortiment staat voor je klaar. Op onze kaart vind je uiteraard onze winterklassiekers zoals de stamppotten, erwtensoep en de wildgerechten. Maar ook nieuwe innovaties zoals de producten met Pulled Oats én een super lekkere rendang daging.
Download de nieuwe prijslijst hier!
Keukenheld: demi glace
De een maakt hem zelf, de ander pakt een pot poeder. Het één kost tijd. De andere optie niet, maar lijkt in de verste verte dan ook niet op een goeie fond. Wist je dat wij hier een perfecte tussenoplossing hebben? Een koelverse en geconcentreerde demi glace. Met de kracht van de fond zoals hij hoort te zijn. Zonder toevoegingen die er niet in horen. Gewoon, een goeie demi glace waar je alle kanten mee op kan.
Lees verder Nieuwe generatie maaltijden
Kost het u teveel tijd om iets speciaal te maken voor die ene veganist? Of wilt u eens iets anders op het kindermenu dan het geijkte - en ongezonde - friet met frikandel? Stapt er zomaar iemand uw zaak binnen met een glutenintolerantie? Of bent u op zoek naar een makkelijke, lekkere en voedzame maaltijd voor uzelf of voor uw personeel? Voor al deze uitdagingen hebben wij een oplossing: onze nieuwe generatie éénpersoons kant-en-klare maaltijden.
Lees verder Thaise groene viscurry
Heerlijk zomers en nieuw in ons assortiment: Thaise groene viscurry. Een licht visgerecht met een milde currysaus met kokosmelk. Ideaal voor op de zomerkaart! Serveer hem als daghap bijvoorbeeld, of in een Oosters buffet als verrassend visgerecht.
Lees verder