Menu
Contact met Henri

Nieuws

Horecava introductie: Oesterzwamsoep

Henri introduceert op de HORECAVA: oesterzwamsoep. Gemaakt van GRO oesterzwammen, duurzaam gekweekt op koffiedik. Van de voetjes, die anders weggegooid worden, maakt Henri een concentraat. Dit geeft een natuurlijke smaakboost. Kom proeven! En help Henri het recept te perfectioneren. Je vind HENRI in de nieuwe foodhal, hal 7, stand 459.

 


Introductie

Henri heeft na de kerstomatensoep van overgebleven kerstomaatjes een nieuwe duurzame soep:  oesterzwamsoep. Gemaakt met GRO oesterzwammen. Op dit moment wordt de soep nog uitontwikkeld. Bezoekers van de horecava kunnen meedenken over de receptuur en actief meehelpen om de soep te perfectioneren. Per 1 april is hij straks te bestellen bij de groothandel.
 


Dubbel duurzaam

Het mooie aan deze nieuwe soep is dat hij eigenlijk dubbel duurzaam is. Niet alleen het teeltproces is duurzaam, maar ook de manier waarmee Henri de soep maakt. In de soep zit, naast de verse oesterzwammen, ook nog een speciaal concentraat van de voeten van de zwammen. Deze worden anders weggegooid bij de teler.
 

Smaakboost

Kevin Roels van Henri bedacht samen met Tim Groot het recept. Kevin ontwikkelde het concentraat. Hij bedacht een ingenieuze manier om de voeten in te koken tot concentraat. Kevin: “De smaak hiervan is zó sterk, dat met enkele druppels per kop je al een enorme smaakboost krijgt. En dat dus zonder chemische smaakversterkers, gist of MSG.”

 
 

GRO: De cirkel is rond

Het verhaal van GRO is sterk, vooral omdat het écht cradle to cradle is. De oesterzwammen groeien op koffiedik: afval dus eigenlijk. De paddenstoelen gebruiken het koffiedik als voeding: ze zetten de koffie om tot een smaakvolle zwam. De koffieresten worden opgehaald bij diverse restaurants en cateraars in Nederland. Dit via Deli XL, die met het leveren het koffiedik mee ophaalt. Deze zelfde horeca gebruikt de oesterzwammen weer in hun gerechten. En ze kunnen vanaf nu ook een kant-en-klare soep inkopen. En zo is de cirkel dus rond.
 
 
 
Wilt u meedenken over de receptuur? Kom dan naar de horecava. Echt geen tijd om naar Amsterdam te komen? Bel dan voor een monster. U kunt bellen vanaf 9 januari. Vraag even naar Kirsten: 0416-375933.
 
Nieuw! Risotto Milanese
Een klassieker uit de Italiaanse keuken. Een mooie basis risotto met witte wijn, roomboter, kaas en saffraan. Een prachtig gerecht naast een mooi gestoofde ossobuco, maar ook te gebruiken als basis voor creativiteit.
Lees verder

KoKreatie: 't Zusje Restaurants
Voor een aantal grote klanten maken wij -in kokreatie- speciale gerechten. De receptuur ontwikkelen we dan samen met de klant, die bestelt per charge. Eén van deze klanten waar we mee samenwerken is 't Zusje restaurants: een succesformule uit het Zuiden die geheid heel Nederland gaat veroveren.
Neem een kijkje in de keuken van 't Zusje

Sneak Preview!
Op onze afdeling productontwikkeling vind je een fooddesigner, een voedingsmiddelentechnoloog en een kok met een schat aan culinaire kennis. Samen maken zij de mooiste gerechten. Voor onze nieuwe kaart (per 1-10) hebben we ze weer mooie, nieuwe gerechten voor u inpetto. Eéntje daarvan willen we vast verklappen... De Pulled Beef!! 
Lees verder

Nóg meer duurzaam vlees
Een groot aantal gerechten is onlangs verbeterd. Dit omdat we met nóg duurzamer willen koken. Zo maken we de bolognesesaus – ons grootste product - voortaan met 1* Beter Leven vlees. Dus naast de saus zelf, zijn nu ook onze macaroni en spaghetti bolognese helemaal top. 
 
Lees verder

Nieuw recept!
De Thaise kokossoep met kip hebben we al een tijdje in ons assortiment. Toch vonden we dat hij nog beter kon. Daarom hebben we het recept aangepast. Het resultaat is een nóg lekkerdere, zomerse soep, die smaakt naar vakantie!
Lees verder