Menu
Contact met Henri

Nieuws

NIEUW! HENRI & Vis

Nieuw en kant-en-klaar: 100% natuurlijke, culinaire Thaise viscurry. Zalm, panga en roodbaars in een pittige rode currysaus met aardappel, taugé, Thaise basilicum en peultjes. De duurzame vis uit de curry komt van partner Jan van As. Net als alle visgerechten van Henri is ook deze viscurry ASC en MSC gecertificeerd.

Visgerechten

Samen met Manon Kooijman, productontwikkelaar bij Henri, startte culinair accountmanager René de Lange het visproject bij Henri. Doel was om alle vissoorten die we gebruiken in onze visgerechten, om te zetten naar duurzaam gevangen of gekweekte vis.
 

ASC/MSC

En dat is gelukt! Alle vissoorten die we gebruiken, of het nu gaat om de mosselen in de paella of de zalm in de gestoofde visschotel, ze zijn allemaal ASC of MSC gecertificeerd. Dat houdt in dat de vissen afkomstig zijn van een duurzame visserij of een duurzame kwekerij. Meer over ASC/MSC lees je hier.

 

Nieuw & recept

Ook ontwikkelden Manon en Rene een nieuw gerecht. Een Thaise viscurry. Zalm, panga en roodbaars in een pittige rode currysaus met aardappel, taugé, Thaise basilicum en peultjes.
Super lekker, zet hem op je kaart als lunchgerecht of gebruik hem in een buffet. Manon heeft een leuk recept bedacht: Ramen’burger’ met viscurry.
 

Jan van As

Alle vis* die Henri gebruikt in haar visgerechten komt van onze partner Jan van As. Net als Henri is Jan van As een familiebedrijf. Maar waar bij Henri de tweede generatie aan het roer staat, is dat bij Jan van As al de derde generatie. Bij Jan van As is het credo: ‘Wij geloven in de kracht van samen sterker worden.’ Bij Henri hebben we eigenlijk het zelfde uitgangspunt. Onze oprichter Harrie van Olphen is begonnen omdat hij letterlijk zijn klanten wilde helpen beter te worden. Voeg deze twee fundamenten samen en je krijgt een prachtige start voor onze visgerechten. Want uiteindelijk werken we allemaal samen om uw klant een goed gerecht voor te schotelen. Duurzaam, natuurlijk en ook nog goed voor uw portemonnee.


Waar verkrijgbaar?

De viscurry is in ieder geval al opgenomen in het assortiment van Deli XL.

Gratis Monster

Wilt u graag de Thaise viscurry een keer proberen? Vraag dan een gratis monster aan!
Meer geïnteresseerd in één van onze andere nieuwe producten; de Japanse curry, Thaise kokoscurry of de Oesterzwamsoep? Laat het ons dan even weten.




* Enkel de gamba’s komen van ATL Seafood. Deze gamba’s zijn ASC gecertificeerd.
Stijlvol genieten van een klassieke Kerst
Uw Kerstdiner wordt gegarandeerd een succes met de menusuggesties van Henri. Onze Cuisine Classique bijvoorbeeld biedt u een royale keus aan fraaie, verfijnde en rijke gerechten van beproefde kwaliteit. Een klassieker word je tenslotte niet zo maar.
Lees verder

Thaise gele curry
Henri geeft als geen ander richting aan de trends in onze eetcultuur. Een kwestie van een gevoelige antenne voor wat de consument wil en het vermogen daar innovatief op in te spelen. Een van onze nieuwste producten is Thaise gele curry. Een heerlijk kruidig gerecht van tilapiafilet in een Thaise saus met courgette, aardappeltjes, wortel en paprika.
Lees verder

Nieuw! Linzencurry
Vegetarisch én glutenvrij
Linzen hebben de toekomst. Deze gezonde peulvrucht zit barstensvol goede voedingsstoffen. Linzen bevatten veel vezels, zijn rijk aan eiwitten en vitamine B. En lekker! Vooral in onze nieuwe linzencurry: een kruidig gerecht uit de Indiase keuken. Bovendien is dit gerecht ook nog eens glutenvrij en vegetarisch.
Lees verder

Verse aspergesoep
We hebben dé lekkerste verse aspergesoep nu ook beschikbaar voor de horeca, in grootverpakking! Handig voor take-away en bezorgen, of voor straks op je kaart. Je bestelt hem vanaf nu bij je horecagroothandel!

Lees verder

Verse boerenkool oogst staat onder druk!
Bij Henri werken we met ingrediënten van het seizoen. Dat is lekkerder, gezonder en duurzamer. Maar helaas hebben we dan ook te maken met de natuur...
Lees verder