Menu
Contact met Henri

Nieuws

Tijd voor Hollands Wild

Vanaf dit najaar werkt Henri samen met Hollands Wild als leverancier voor alle Wildgerechten. In onze hazenpeper vanaf nu dus Hollandse haas, en ook de hertenstoof en de wildsoep maken we van en mét Hollands Wild. Een prachtige samenwerking waar we trots op zijn!
 


Successen uit de Hollandse natuur direct uit de polder op het bord

Hollands Wild brengt lekkere en duurzame producten uit de Hollandse natuur op de markt, voor consument en horeca professional. Nederland heeft een geweldig natuurlijk kapitaal waar we graag zuinig op zijn en samen met Hollands Wild verwerken we er een stukje rente van: het meest ‘scharreligste’ vlees denkbaar en super lokaal, nu in Henri’s wildgerechten.
 




Onbenutte bron van lokaal vlees

In Nederland wordt 11 miljoen kilo wild gegeten, waarvan maar 10% afkomstig is uit ons land. De overige 90% is geïmporteerd of opgekweekt, terwijl onze eigen natuurlijke bronnen onbenut blijven. We importeren bijvoorbeeld kangoeroevlees uit Australië, terwijl jagers ganzen uit onze Hollandse polders moeten vernietigen. Dat beschouwen we als voedselverspilling, nog los van het hoge aantal foodmiles dat sommige geïmporteerde producten hebben. Samen met de Nederlandse jagers en wildplukkers wil Hollands Wild heel Nederland kennis laten maken met een complete reeks van producten uit de lokale natuur. Dus niet alleen ganzen, maar ook andere soorten wild (zoals eenden, hazen en fazanten, zwanen, zwijnen, reeën).



Deskundige jagers

Hollands Wild werkt alleen met jagers die goed opgeleid zijn en die hun visie op jagen en duurzaamheid delen. Jagers die met zorg omgaan met hun jachtvelden, die binnen de wet en regelgeving zorgen voor een goed wild-evenwicht en het belang van de samenhang van de natuur zien. 



WIN!

Maak nu kans op 1 van de 100 wildgerechten van Henri met Hollands Wild door dit formulier in te vullen.

Fricassée van Kemper maïskip
Een klassiek gerecht waar we met recht trots op zijn. Een romige fricassée van langzaam gegaarde vrije uitloop maïs-scharrelkip van Herman Kemper. Met champignons en shii-take van de Drunense duinboeren.
Lees verder

Nieuw! Kaassoep met Mariënwaerdt landgoedkaas
Op het prachtige Landgoed Mariënwaerdt grazen koeien met alle vrijheid en ruimte. Van hun melk wordt heerlijke biologische kaas gemaakt. Henri gebruikt dit romige ingrediënt voor een compleet nieuwe, smakelijke kaassoep.
Lees verder

Nieuw! Oosterse gerechten

Drie smakelijke nieuwkomers uit de Oosterse keuken: malse babi ketjap, vegetarische tjap tjoy en een mooie, in kokosmelk gestoofde rendang daging.

Lees verder

Eco gastronomie met de helpende hand van HENRI!
Genieten van lekker eten met respect voor mens, dier en milieu. Dat is eco-gastronomie. Henri heeft steeds meer gerechten in het assortiment die uitstekend samengaan met eco-gastronomie. Nieuw, en helemaal daarop aansluitend, is de witlofsoep met Livar spek.
 
Lees verder

Nieuw van Henri! Livar stoofschotel & Spinaziestamppot

Er is weer varkensvlees dat smaak heeft. Dat vlees komt van het Livar varken. De varkens mogen naar hartenlust rondwroeten in de kloostertuinen van abdij Lilbosch in Echt. Deze vrijheid doet het varken goed – en ook de smaak. Het prachtige vlees heeft Henri en Livar samen geïnspireerd tot een smakelijke stoofschotel.

Lees verder