Menu
Contact met Henri

Nieuws

Vernieuwde korma met Seitan van BUMI

We hebben onze Indiase korma aangepast! Hij is verrijkt met Seitan van BUMI: een vleesvervanger op basis van tarwe. Op deze manier zet je in een handomdraai een verrassend vegan gerecht op de kaart, mét een goede voedingswaarde.
 

Heb je nog nooit van Seitan en Bumi gehoord?

De vrienden Florian en Daan, twee enthousiaste outdoor sporters en natuurliefhebbers, misten plantaardige producten die zowel lekker, voedzaam als makkelijk te bereiden zijn. Daarom besloten ze het heft in eigen hand te nemen, met het plantaardige voedingsmerk BUMI als resultaat.
 

Het BUMI assortiment is:

100% plantaardig (vegan gecertificeerd)
Biologisch gecertificeerd
Eiwit- en vezelrijk
Sojavrij
 
BUMI betekent aarde in het Indonesisch. Het is een ode aan al het moois dat uit de bodem groeit. Onder het motto Mindful Foods wil BUMI, net als wij en dus samen met ons de aarde gezond houden. Hoe? Door voedzame én duurzame producten te ontwikkelen. Een positief verschil maken was nog nooit zo smakelijk. 
 

Seitan: een goed bewaard geheim

Seitan is een voedzame lekkernij op basis van tarwe en bomvol eiwitten. Het leent zich voor een breed scala aan gerechten door haar malse ‘vleesachtige’ structuur. Chinese Boeddhisten aten het 1000 jaar geleden al, maar in Europa is het relatief onbekend gebleven. Daar brengen wij graag verandering in! BUMI heeft de traditionele receptuur nóg lekkerder en voedzamer gemaakt en de seitan voorzien van een ‘pulled’ structuur waardoor het een super bite heeft. Super in onze vegan korma!

Open het aspergeseizoen met Henri
U kent hem wellicht al: onze aspergesoep met verse Brabantse asperges. En we hebben onze uiterste best gedaan om deze vóór Pasen al voor u bestelbaar te maken. Die kunt u zó op de kaart zetten. Ook mooi op uw aspergekaart: asperges met de culinaire hollandaisesaus van Henri. Kent u deze heerlijke producten nog niet van ons? Vraag dan gratis een monsterverpakking aan.
Lees verder

Slow food: boeuf stroganoff, bourguignon
Al jaren maken we een fantashtische boeuf stroganoff, boeuf bourguignon en goulash, door iedereen gewaardeerd. Toch heeft dat ons niet belet deze gerechten nog verder te verbeteren. Nu garen we het vlees namelijk op nog maar 70 graden. Gedurende de hele nacht! Het resultaat is nóg malser vlees, met een rijke, volle smaak. Slow food ten top!
Lees verder

Kemper Kip als beste uit de test

De Consumentenbond heeft verschillende (consumenten) kipfilets getest op versheid, aanwezigheid van de bacteriën ESBL en campylobacter en tot slot het dierenwelzijn. De Bio+ kip, oftewel de kip van Kemper, kwam als beste uit de bus! Een mooi bewijs dat de goede zorg voor het dier ook echt een beter product oplevert.

Lees verder

Snertweer?

Eindelijk écht winter! Schaatsen onderbinden en gáán! En wat is er lekkerder in de koek & zopie dan opwarmen met een stevige kom erwtensoep met Livar spek? Dus verwen uw gasten (of ze nu schaatsen of niet) met een lekkere bak snert. (En check onze koek & zopie actie!)

Lees verder

Proost met Henri op het nieuwe jaar!

Met een Soup Rocks! soepcocktail tijdens de Horecava.

Met soep kunt u alle kanten op. Het is lekker als tussendoortje of bij de lunch. Of goedgevuld als maaltijdsoep. En wij hebben daar nóg een idee aan toegevoegd: De Soepcocktail!

Lees verder