Menu
Contact met Henri

Nieuws

Vernieuwde korma met Seitan van BUMI

We hebben onze Indiase korma aangepast! Hij is verrijkt met Seitan van BUMI: een vleesvervanger op basis van tarwe. Op deze manier zet je in een handomdraai een verrassend vegan gerecht op de kaart, mét een goede voedingswaarde.
 

Heb je nog nooit van Seitan en Bumi gehoord?

De vrienden Florian en Daan, twee enthousiaste outdoor sporters en natuurliefhebbers, misten plantaardige producten die zowel lekker, voedzaam als makkelijk te bereiden zijn. Daarom besloten ze het heft in eigen hand te nemen, met het plantaardige voedingsmerk BUMI als resultaat.
 

Het BUMI assortiment is:

100% plantaardig (vegan gecertificeerd)
Biologisch gecertificeerd
Eiwit- en vezelrijk
Sojavrij
 
BUMI betekent aarde in het Indonesisch. Het is een ode aan al het moois dat uit de bodem groeit. Onder het motto Mindful Foods wil BUMI, net als wij en dus samen met ons de aarde gezond houden. Hoe? Door voedzame én duurzame producten te ontwikkelen. Een positief verschil maken was nog nooit zo smakelijk. 
 

Seitan: een goed bewaard geheim

Seitan is een voedzame lekkernij op basis van tarwe en bomvol eiwitten. Het leent zich voor een breed scala aan gerechten door haar malse ‘vleesachtige’ structuur. Chinese Boeddhisten aten het 1000 jaar geleden al, maar in Europa is het relatief onbekend gebleven. Daar brengen wij graag verandering in! BUMI heeft de traditionele receptuur nóg lekkerder en voedzamer gemaakt en de seitan voorzien van een ‘pulled’ structuur waardoor het een super bite heeft. Super in onze vegan korma!

Benissimo! Zonnige Italiaanse pastasauzen
Heerlijke, pure Italiaanse pastasauzen. Stuk voor stuk rijk gevulde toppers. Wat denkt u van een authentieke crema carbonara of crema di salmone, met gerookte zalm? Of probeer de crema di funghi eens, boordevol paddenstoelen. Met deze culinaire nieuwe sauzen kunt u alle kanten op!
Lees verder

Fricassée van Kemper maïskip
Een klassiek gerecht waar we met recht trots op zijn. Een romige fricassée van langzaam gegaarde vrije uitloop maïs-scharrelkip van Herman Kemper. Met champignons en shii-take van de Drunense duinboeren.
Lees verder

Nieuw! Kaassoep met Mariënwaerdt landgoedkaas
Op het prachtige Landgoed Mariënwaerdt grazen koeien met alle vrijheid en ruimte. Van hun melk wordt heerlijke biologische kaas gemaakt. Henri gebruikt dit romige ingrediënt voor een compleet nieuwe, smakelijke kaassoep.
Lees verder

Nieuw! Oosterse gerechten

Drie smakelijke nieuwkomers uit de Oosterse keuken: malse babi ketjap, vegetarische tjap tjoy en een mooie, in kokosmelk gestoofde rendang daging.

Lees verder

Eco gastronomie met de helpende hand van HENRI!
Genieten van lekker eten met respect voor mens, dier en milieu. Dat is eco-gastronomie. Henri heeft steeds meer gerechten in het assortiment die uitstekend samengaan met eco-gastronomie. Nieuw, en helemaal daarop aansluitend, is de witlofsoep met Livar spek.
 
Lees verder