Menu
Contact met Henri

Nieuws

Nieuw: biologische Quinoa

We gaan een aantal prachtige nieuwe gerechten introduceren. Om te beginnen twee verschillende biologische quinoa’s. Quinoa is niet alleen helemaal van nu en hip - het is ook nog eens erg gezond.

Superfood
Quinoa komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Ook die van ons. Hij wordt volledig biologisch geteeld in Bolivia. Quinoa is geen graansoort zoals tarwe of rijst waar je de korrels van eet, maar quinoa is het zaad van de Quinoa plant, die tot de soort 'Amaranten' behoort. Onder deze soort vallen ook spinazie en de rode biet. In Nederland heet het plantje 'ganzenvoet'. Het wordt al meer dan 6000 jaar gegeten in Zuid-Amerika. Quinoa staat bekend als superfood omdat het rijk is aan eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen als ijzer, koper en magnesium.
 
Quinoa koken
Quinoa is niet heel makkelijk te koken. Het gaart te snel te ver door of is juist niet gaar genoeg, of de quinoa is te nat. Wij hebben ons erin gespecialiseerd en kunnen dit gerecht heel goed op grote schaal bereiden in onze keuken.
 
Nieuw! Van Henri
We introduceren twee verschillende gerechten. Allereerst een verpakking van 1 kg: Quinoa met groenten. Warm erg lekker, maar ook koud te gebruiken. Bijvoorbeeld als salade, waarbij het toevoegen van wat verse bladspinazie of rucola eigenlijk al voldoende is.
Daarnaast brengen we een naturel variant quinoa in grootverpakking van 2 kg, waar u eindeloos mee kunt variëren. Beide gerechten zijn ook nog eens 100% biologisch.
 
Vanaf 1 oktober kunt u terecht bij uw groothandel voor de quinoa. Mogelijk zijn er nog geen artikelnummers door hen aangemaakt. Laat het ons dan even weten.
Horecava was een feestje
Horecava 2015 is voorbij gevlogen. Alle voorbereidingen resulteerden in een stand die helemaal paste bij Henri. Onze smaakmakers hebben met veel plezier onze gasten geïnspireerd met nieuwe concepten, styling en smaken. We zijn dan ook erg blij met de complimenten die wij ontvingen van onze gasten over de uitstraling van de stand en het lekker eten wat we serveerden. Het was een feestje voor onze gasten, maar ook zeker voor onze smaakmakers.
Lees verder

Henri op de Horecava
De Horecava is in volle gang en natuurlijk zijn wij erbij. Bezoek stand 11.628 van Henri. Wij delen graag onze recepten, tips en ideeën. Onze smaakmakers inspireren u met nieuwe concepten, styling en smaken. Proef hoe lekker verantwoord is en beleef Henri.
Lees verder

Gaat u voor Kaassoep?
Een kaasplankje op oudejaarsavond? Of kiest u dit jaar voor de heerlijke Kaassoep van Henri? Soep van heerlijke Boer’n Trots Klaver Pikant Kaas van landgoed Kaamps uit Twente, met prei en ui. Dit jaar bracht Henri een bezoek aan boer Herbert van Kaamps Kaas. Hij vertelt over het landgoed en over zijn boerenbedrijf dat prachtige kazen maakt.
Lees verder

Culinaire kerstinspiratie
Hebt u het menu voor Kerst al compleet? Henri geeft u graag wat inspiratie. Speciaal voor u is er een heerlijk kerstmenu samengesteld. En om het u nog makkelijker te maken, kunt u het menu zelf printen en desgewenst door ons aan laten passen. Helemaal klaar voor een culinaire kerst!
Lees verder

MVO Award voor Henri
Maandagavond 1 december was het zover, de bekendmaking van de Foodservice Awards. Georganiseerd door Misset Horeca in samenwerking met Foodservice Instituut Nederland (FSIN) en EFMI Business School. Henri was genomineerd in twee categorieën: Vers & Gemak en Maatschappelijk verantwoord ondernemen. De award voor Maatschappelijk verantwoord ondernemen ging mee naar huis.
Lees verder