Menu
Contact met Henri

Nieuws

Vernieuwde korma met Seitan van BUMI

We hebben onze Indiase korma aangepast! Hij is verrijkt met Seitan van BUMI: een vleesvervanger op basis van tarwe. Op deze manier zet je in een handomdraai een verrassend vegan gerecht op de kaart, mét een goede voedingswaarde.
 

Heb je nog nooit van Seitan en Bumi gehoord?

De vrienden Florian en Daan, twee enthousiaste outdoor sporters en natuurliefhebbers, misten plantaardige producten die zowel lekker, voedzaam als makkelijk te bereiden zijn. Daarom besloten ze het heft in eigen hand te nemen, met het plantaardige voedingsmerk BUMI als resultaat.
 

Het BUMI assortiment is:

100% plantaardig (vegan gecertificeerd)
Biologisch gecertificeerd
Eiwit- en vezelrijk
Sojavrij
 
BUMI betekent aarde in het Indonesisch. Het is een ode aan al het moois dat uit de bodem groeit. Onder het motto Mindful Foods wil BUMI, net als wij en dus samen met ons de aarde gezond houden. Hoe? Door voedzame én duurzame producten te ontwikkelen. Een positief verschil maken was nog nooit zo smakelijk. 
 

Seitan: een goed bewaard geheim

Seitan is een voedzame lekkernij op basis van tarwe en bomvol eiwitten. Het leent zich voor een breed scala aan gerechten door haar malse ‘vleesachtige’ structuur. Chinese Boeddhisten aten het 1000 jaar geleden al, maar in Europa is het relatief onbekend gebleven. Daar brengen wij graag verandering in! BUMI heeft de traditionele receptuur nóg lekkerder en voedzamer gemaakt en de seitan voorzien van een ‘pulled’ structuur waardoor het een super bite heeft. Super in onze vegan korma!

Henri op de Horecava
De Horecava is in volle gang en natuurlijk zijn wij erbij. Bezoek stand 11.628 van Henri. Wij delen graag onze recepten, tips en ideeën. Onze smaakmakers inspireren u met nieuwe concepten, styling en smaken. Proef hoe lekker verantwoord is en beleef Henri.
Lees verder

Gaat u voor Kaassoep?
Een kaasplankje op oudejaarsavond? Of kiest u dit jaar voor de heerlijke Kaassoep van Henri? Soep van heerlijke Boer’n Trots Klaver Pikant Kaas van landgoed Kaamps uit Twente, met prei en ui. Dit jaar bracht Henri een bezoek aan boer Herbert van Kaamps Kaas. Hij vertelt over het landgoed en over zijn boerenbedrijf dat prachtige kazen maakt.
Lees verder

Culinaire kerstinspiratie
Hebt u het menu voor Kerst al compleet? Henri geeft u graag wat inspiratie. Speciaal voor u is er een heerlijk kerstmenu samengesteld. En om het u nog makkelijker te maken, kunt u het menu zelf printen en desgewenst door ons aan laten passen. Helemaal klaar voor een culinaire kerst!
Lees verder

MVO Award voor Henri
Maandagavond 1 december was het zover, de bekendmaking van de Foodservice Awards. Georganiseerd door Misset Horeca in samenwerking met Foodservice Instituut Nederland (FSIN) en EFMI Business School. Henri was genomineerd in twee categorieën: Vers & Gemak en Maatschappelijk verantwoord ondernemen. De award voor Maatschappelijk verantwoord ondernemen ging mee naar huis.
Lees verder

Henri dubbel genomineerd Foodservice Award
Naast de nominatie in de categorie Vers & Gemak, zijn wij samen met Deli XL en La Place genomineerd voor de nieuwe prijs Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op 1 december worden de winnaars van de Foodservice Awards bekend gemaakt.
Lees verder