Menu
Contact met Henri

Nieuws

Loaded fries recepten

Dé trend van nu: friet (of patat) toppings of te wel 'Loaded Fries'. Wij hebben al jaren ideale producten voor loaded fries in huis. We hebben een aantal recepten voor je uitgewerkt. Waaronder dit Frietje Sint Speciaal; helemaal van dit seizoen, met pepernoten én hazenpeper.

 


 

BOLOFRIETEN

www.henri.nl
Deze versie van frietje bolognese is helemaal vegan, als je zorgt dat je vegan kaas gebruikt.

INGREDIËNTEN

250 gram friet
125 gram Henri bolognesesaus met Pulled Oats
10 gram (vegan) kaasrasp
30 gram Henri truffelmayo

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de bolognesesaus. Schep de frieten in een bakje op vetvrij papier. Schep hier de saus bovenop en doe de truffelmayo in de hoek van het bakje. Garneer af met de kaas.
 

FRIETJE CARBONARA

www.henri.nl
Lekker romig, de combinatie van kaas en spek in de carbonarasaus als topping is een perfecte smaakmatch met de friet! 

INGREDIËNTEN

250 gram Friet
125 gram Henri Carbonara saus
30 gram Henri Truffelmayo
2 stuks Streaky bacon
10 gram Lay's grills bacon

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de carbonarasaus. Schep de frieten in een bakje op vetvrij papier. Schep hier de carbonara bovenop en de truffelmayo er naast. Garneer af met de bacon en chips.


FRIETJE RENDANG DE LUXE

www.henri.nl
Salamat makan! Een super de luxe frietje met Indonesisch stoofvlees: Daging Rendang. 

INGREDIËNTEN

250 gram Friet
125 gram Henri Daging Rendang
30 gram Henri Truffelmayo
5 gram Cassave chips 
5 gram Kentang kering

 

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de Daging rendang. Schep de frieten in een bakje op vetvrij papier. Schep hier de rendang op. Garneer af met de truffelmayo en de chips.


FRIETJE SINTSPECIAAL

www.henri.nl
Dit is wel een heeel speciaal Frietje Speciaal! Super leuk tijdens het wildseizoen en/of als de Sint in het land is.

INGREDIËNTEN

250 gram Friet
125 gram Henri Hazenpeper
15 gram mayonaise of Henri truffelmayo
15 gram pepernoten en kruidnoten

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de hazenpeper. Schep de frieten in een bakje op vetvrij papier. Schep hier de hazenpeper op. Garneer af met de mayonaise, de kruidnoten en de pepernoten.


FRIETJE TIKKA MASALA

www.henri.nl
Verrassend lekker frietje, met kip tikka masala als friettopping. 

INGREDIËNTEN

250 gram friet
125 gram Henri tikka masala
30 gram mayonaise
5 gram gebroken papadum
5 gram gebakken uitjes

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de tikka masala. Schep de frieten in een bakje op vetvrij papier. Schep hier de tikka masala bovenop. Garneer af met de mayonaise en de gebakken uitjes.


LOADED CHILI CHEESE

www.henri.nl
Mexicaanse snack meets Hollandse snack! Met de chili sin carne van Henri als friettopping maak je in een handomdraai deze superlekkere én vegan loaded fries! 

INGREDIËNTEN

250 gram Friet
125 gram Henri Chili sin carne
10 gram Vegan geraspte kaas
20 gram Vegan Mayo
1 Zoetzure groene peper
5 gram Santa Maria Tortilla Chips

 

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de chili sin carne. Schep de frieten in een bakje op vetvrij papier. Schep hier de chili bovenop en decoreer met de mayo. Garneer af met de kaas, groene peper en de tortilla chips.


MEER INFO?

Alle recepten zijn ook hier terug te vinden.
Eerst proeven? Klik door om meer te lezen over het thema proefpakket Loaded Fries (pakket 4).

Plant-based: Veggie Curry's
Wauw! Henri introduceert drie vegetarische top curry's. De curry's hebben een eigen kruiding en specifieke groenten. Twee van de drie zijn voorzien van peulvruchten, vol proteïne. Zet ze op de kaart als verrassende vegetarische optie, gebruik ze als groentecomponent óf maak er spannende broodjes mee. Of check ons idee: veggie bowls. Dé trend van nu!
Lees verder

Plant-based: het concept
"Vegetarische en veganistische keukens krijgen in 2018 nog
meer voet aan de grond, en hoe! Planten zijn rock & roll!
Steeds meer consumenten beseffen dat het dagelijks eten van vlees en vis geen must is, en dat het laten staan van dierlijke producten in veel gevallen zelfs beter is voor de natuur en voor de gezondheid. De eerste topchefs betreden inmiddels het podium." Aldus Food Inspiration over de belangrijkste trends voor 2018. Henri introduceert het concept Plant-based. Met dit concept brengt Henri de mogelijkheid voor catering en restaurants om simpel op deze trend in te spelen.
Lees meer over het concept

Xmas specials bij Picnic
Geen zin om uren in de keuken te staan met Kerst? Liever tijd besteden aan je familie en vrienden? Pak je gemak!
Je combineert eenvoudig de vlees- of visgerechten met een culinair stamppotje of risotto. Kies zelf wat je lekker lijkt. Even mooi opmaken en klaar!
Lees verder

Henri & Foodintro
Er is een nieuw initiatief in Foodservice: FoodIntro Nederland. FoodIntro brengt een directe koppeling tussen de horeca en diverse fabrikanten. Op de app en de site vind je niet alleen veel promoties en acties speciaal voor jou. Je vindt er ook veel inspiratie, bijv. in de vorm van recepten. Dus ben je werkzaam in de horeca, meld je dan snel aan! Dan kan je meteen een gratis bak Henri erwtensoep aanvragen - die je met je hele keukenteam kunt proeven!
Lees verder

Red de pukkelpompoen!
Picnic supermarkt, W&R Etiketten, Vincap en Henri steunen de actie ‘Red de Pukkelpompoen’ van De Streekboer. Gezamenlijk is –tegen kostprijs- deze fantastische soep van de lelijke pompoenen gemaakt. Die jij nu kan kopen via de app van Picnic! Dus als je dat doet, dan mede bedankt namens de familie Luring. En natuurlijk heb je ook nog eens bijgedragen aan de strijd tegen de voedselverspilling!
Lees verder