Menu
Contact met Henri

Nieuws

Loaded fries recepten

Dé trend van nu: friet (of patat) toppings of te wel 'Loaded Fries'. Wij hebben al jaren ideale producten voor loaded fries in huis. We hebben een aantal recepten voor je uitgewerkt. Waaronder dit Frietje Sint Speciaal; helemaal van dit seizoen, met pepernoten én hazenpeper.

 


 

BOLOFRIETEN

www.henri.nl
Deze versie van frietje bolognese is helemaal vegan, als je zorgt dat je vegan kaas gebruikt.

INGREDIËNTEN

250 gram friet
125 gram Henri bolognesesaus met Pulled Oats
10 gram (vegan) kaasrasp
30 gram Henri truffelmayo

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de bolognesesaus. Schep de frieten in een bakje op vetvrij papier. Schep hier de saus bovenop en doe de truffelmayo in de hoek van het bakje. Garneer af met de kaas.
 

FRIETJE CARBONARA

www.henri.nl
Lekker romig, de combinatie van kaas en spek in de carbonarasaus als topping is een perfecte smaakmatch met de friet! 

INGREDIËNTEN

250 gram Friet
125 gram Henri Carbonara saus
30 gram Henri Truffelmayo
2 stuks Streaky bacon
10 gram Lay's grills bacon

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de carbonarasaus. Schep de frieten in een bakje op vetvrij papier. Schep hier de carbonara bovenop en de truffelmayo er naast. Garneer af met de bacon en chips.


FRIETJE RENDANG DE LUXE

www.henri.nl
Salamat makan! Een super de luxe frietje met Indonesisch stoofvlees: Daging Rendang. 

INGREDIËNTEN

250 gram Friet
125 gram Henri Daging Rendang
30 gram Henri Truffelmayo
5 gram Cassave chips 
5 gram Kentang kering

 

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de Daging rendang. Schep de frieten in een bakje op vetvrij papier. Schep hier de rendang op. Garneer af met de truffelmayo en de chips.


FRIETJE SINTSPECIAAL

www.henri.nl
Dit is wel een heeel speciaal Frietje Speciaal! Super leuk tijdens het wildseizoen en/of als de Sint in het land is.

INGREDIËNTEN

250 gram Friet
125 gram Henri Hazenpeper
15 gram mayonaise of Henri truffelmayo
15 gram pepernoten en kruidnoten

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de hazenpeper. Schep de frieten in een bakje op vetvrij papier. Schep hier de hazenpeper op. Garneer af met de mayonaise, de kruidnoten en de pepernoten.


FRIETJE TIKKA MASALA

www.henri.nl
Verrassend lekker frietje, met kip tikka masala als friettopping. 

INGREDIËNTEN

250 gram friet
125 gram Henri tikka masala
30 gram mayonaise
5 gram gebroken papadum
5 gram gebakken uitjes

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de tikka masala. Schep de frieten in een bakje op vetvrij papier. Schep hier de tikka masala bovenop. Garneer af met de mayonaise en de gebakken uitjes.


LOADED CHILI CHEESE

www.henri.nl
Mexicaanse snack meets Hollandse snack! Met de chili sin carne van Henri als friettopping maak je in een handomdraai deze superlekkere én vegan loaded fries! 

INGREDIËNTEN

250 gram Friet
125 gram Henri Chili sin carne
10 gram Vegan geraspte kaas
20 gram Vegan Mayo
1 Zoetzure groene peper
5 gram Santa Maria Tortilla Chips

 

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de chili sin carne. Schep de frieten in een bakje op vetvrij papier. Schep hier de chili bovenop en decoreer met de mayo. Garneer af met de kaas, groene peper en de tortilla chips.


MEER INFO?

Alle recepten zijn ook hier terug te vinden.
Eerst proeven? Klik door om meer te lezen over het thema proefpakket Loaded Fries (pakket 4).

Henri op de Horecava
De Horecava is in volle gang en natuurlijk zijn wij erbij. Bezoek stand 11.628 van Henri. Wij delen graag onze recepten, tips en ideeën. Onze smaakmakers inspireren u met nieuwe concepten, styling en smaken. Proef hoe lekker verantwoord is en beleef Henri.
Lees verder

Gaat u voor Kaassoep?
Een kaasplankje op oudejaarsavond? Of kiest u dit jaar voor de heerlijke Kaassoep van Henri? Soep van heerlijke Boer’n Trots Klaver Pikant Kaas van landgoed Kaamps uit Twente, met prei en ui. Dit jaar bracht Henri een bezoek aan boer Herbert van Kaamps Kaas. Hij vertelt over het landgoed en over zijn boerenbedrijf dat prachtige kazen maakt.
Lees verder

Culinaire kerstinspiratie
Hebt u het menu voor Kerst al compleet? Henri geeft u graag wat inspiratie. Speciaal voor u is er een heerlijk kerstmenu samengesteld. En om het u nog makkelijker te maken, kunt u het menu zelf printen en desgewenst door ons aan laten passen. Helemaal klaar voor een culinaire kerst!
Lees verder

MVO Award voor Henri
Maandagavond 1 december was het zover, de bekendmaking van de Foodservice Awards. Georganiseerd door Misset Horeca in samenwerking met Foodservice Instituut Nederland (FSIN) en EFMI Business School. Henri was genomineerd in twee categorieën: Vers & Gemak en Maatschappelijk verantwoord ondernemen. De award voor Maatschappelijk verantwoord ondernemen ging mee naar huis.
Lees verder

Henri dubbel genomineerd Foodservice Award
Naast de nominatie in de categorie Vers & Gemak, zijn wij samen met Deli XL en La Place genomineerd voor de nieuwe prijs Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op 1 december worden de winnaars van de Foodservice Awards bekend gemaakt.
Lees verder