Nieuws

Loaded fries recepten
Dé trend van nu: friet (of patat) toppings of te wel 'Loaded Fries'. Wij hebben al jaren ideale producten voor loaded fries in huis. We hebben een aantal recepten voor je uitgewerkt. Waaronder dit Frietje Sint Speciaal; helemaal van dit seizoen, met pepernoten én hazenpeper.
BOLOFRIETEN

Deze versie van frietje bolognese is helemaal vegan, als je zorgt dat je vegan kaas gebruikt.
INGREDIËNTEN
250 gram friet
125 gram Henri bolognesesaus met Pulled Oats
10 gram (vegan) kaasrasp
30 gram Henri truffelmayo
125 gram Henri bolognesesaus met Pulled Oats
10 gram (vegan) kaasrasp
30 gram Henri truffelmayo
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de bolognesesaus. Schep de frieten in een bakje op vetvrij papier. Schep hier de saus bovenop en doe de truffelmayo in de hoek van het bakje. Garneer af met de kaas.
FRIETJE CARBONARA

Lekker romig, de combinatie van kaas en spek in de carbonarasaus als topping is een perfecte smaakmatch met de friet!
INGREDIËNTEN
250 gram Friet
125 gram Henri Carbonara saus
30 gram Henri Truffelmayo
2 stuks Streaky bacon
10 gram Lay's grills bacon
125 gram Henri Carbonara saus
30 gram Henri Truffelmayo
2 stuks Streaky bacon
10 gram Lay's grills bacon
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de carbonarasaus. Schep de frieten in een bakje op vetvrij papier. Schep hier de carbonara bovenop en de truffelmayo er naast. Garneer af met de bacon en chips.
FRIETJE RENDANG DE LUXE

Salamat makan! Een super de luxe frietje met Indonesisch stoofvlees: Daging Rendang.
INGREDIËNTEN
250 gram Friet
125 gram Henri Daging Rendang
30 gram Henri Truffelmayo
5 gram Cassave chips
5 gram Kentang kering
125 gram Henri Daging Rendang
30 gram Henri Truffelmayo
5 gram Cassave chips
5 gram Kentang kering
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de Daging rendang. Schep de frieten in een bakje op vetvrij papier. Schep hier de rendang op. Garneer af met de truffelmayo en de chips.
FRIETJE SINTSPECIAAL

Dit is wel een heeel speciaal Frietje Speciaal! Super leuk tijdens het wildseizoen en/of als de Sint in het land is.
INGREDIËNTEN
250 gram Friet
125 gram Henri Hazenpeper
15 gram mayonaise of Henri truffelmayo
15 gram pepernoten en kruidnoten
125 gram Henri Hazenpeper
15 gram mayonaise of Henri truffelmayo
15 gram pepernoten en kruidnoten
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de hazenpeper. Schep de frieten in een bakje op vetvrij papier. Schep hier de hazenpeper op. Garneer af met de mayonaise, de kruidnoten en de pepernoten.
FRIETJE TIKKA MASALA

Verrassend lekker frietje, met kip tikka masala als friettopping.
INGREDIËNTEN
250 gram friet
125 gram Henri tikka masala
30 gram mayonaise
5 gram gebroken papadum
5 gram gebakken uitjes
125 gram Henri tikka masala
30 gram mayonaise
5 gram gebroken papadum
5 gram gebakken uitjes
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de tikka masala. Schep de frieten in een bakje op vetvrij papier. Schep hier de tikka masala bovenop. Garneer af met de mayonaise en de gebakken uitjes.
LOADED CHILI CHEESE

Mexicaanse snack meets Hollandse snack! Met de chili sin carne van Henri als friettopping maak je in een handomdraai deze superlekkere én vegan loaded fries!
INGREDIËNTEN
250 gram Friet
125 gram Henri Chili sin carne
10 gram Vegan geraspte kaas
20 gram Vegan Mayo
1 Zoetzure groene peper
5 gram Santa Maria Tortilla Chips
125 gram Henri Chili sin carne
10 gram Vegan geraspte kaas
20 gram Vegan Mayo
1 Zoetzure groene peper
5 gram Santa Maria Tortilla Chips
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de chili sin carne. Schep de frieten in een bakje op vetvrij papier. Schep hier de chili bovenop en decoreer met de mayo. Garneer af met de kaas, groene peper en de tortilla chips.
MEER INFO?
Alle recepten zijn ook hier terug te vinden.Eerst proeven? Klik door om meer te lezen over het thema proefpakket Loaded Fries (pakket 4).
Henri op de FIdays
Eetbare Reinvented traditions. Of noem ze Hollandse tapas. Inspirerende gerechtjes in een handomdraai bereid, en ook nog gemaakt van duurzame ingrediënten. Henri had een mobiele veldkeuken op de Food inspiration days. Ter plekke werden hippe hapjes bereid. Van langzaam gegaarde gerechten uit de traditionele keuken. Een simpel concept dat overal werkt! Bent u ook op de Food inspiration days geweest? Bent u te gast geweest in onze Henri's Gastro Kitchen? We hebben de recepten voor u van de kleine gerechtjes, en meer over de gave schorten!
Recepten & Schorten Nieuw: biologische Quinoa
We gaan een aantal prachtige nieuwe gerechten introduceren. Om te beginnen twee verschillende biologische quinoa’s. Quinoa is niet alleen helemaal van nu en hip - het is ook nog eens erg gezond.
Lees verder Nieuw recept voor puree en stamppot
We hebben besloten de receptuur van onze aardappelpuree aan te passen. Deze krijgt dankzij een andere bereidingstechniek nu een mooiere structuur met stukjes aardappel. Daarnaast is de puree nu ook heel goed koud portioneerbaar - een grote wens van onze institutionele klanten.
Henri wint!
Henri wint de Shops out of home Award in de categorie Convenience! Supertrots zijn we! De prijs staat symbool voor de grote waardering die onze partners hebben voor de onderlinge relatie met hen. Gekeken werd onder ander naar omzetbijdrage, rendement, meedenken en promotionele ondersteuning.
Lees het artikel Allergenen in Foodservice
U heeft er vast van gehoord. Vanaf 13 december 2014 moet u beschikken over allergeneninformatie, en deze kunnen geven aan uw gasten. Wat wordt er straks van u verwacht? We zetten het voor u op een rijtje.