Menu
Contact met Henri

Anti-Verspilling

Wij zijn partner van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling, die zich richt op het voorkomen, verminderen en verwaarden van voedselverspilling in de gehele voedselketen.
Hoe doet Henri dat? Een klein inkijkje:

Voorkomen

In onze productie zijn meerdere mensen bezig met verspilling. Er wordt gekeken naar hoe de 'waste' terug te dringen. Door de platte structuur van het bedrijf, verantwoordelijkheid en de betrokkenheid op de werkvloer is de drempel laag om je steentje bij te dragen. Anti-verspilling wordt dan ook breed gedragen door de medewerkers. Initiatieven worden zelf bedacht en opgepakt.
 
 

Verminderen

Producten die tegen THT lopen en niet meer verkocht kunnen worden, vinden als nog hun weg naar het bord via de Voedselbanken, het Leger des Heils of Stichting Broodnodig van Pater Poels. Ook is Henri aangesloten bij Too Good To Go. Er wordt niks weggegooid.
 
 

Verwaarden

In de keten wordt er samengewerkt om tot een zo goed mogelijke verwaarding te komen. Voor groenten worden reststromen aangewend. Denk aan groenten die niet verkocht kunnen worden in bijv. de supermarkt vanwege hun vorm, of overrijp zijn. En voor vlees wordt er samen met de leverancier gekeken naar de beste vierkantsverwaarding van het dier. Dat betekent dat je samen kijkt naar de delen van een dier die minder goed verkopen. Zo maken wij bjvoorbeeld heerlijke stoofgerechten met het vlees van Farm Fields.
 
Natuurlijk stopt het hier niet. En staat Henri altijd open voor nieuwe initiatieven en kansen om -samen- verspilling nog verder tegen te gaan!