Menu
Contact met Henri

Leveranciers

Verantwoord lekkere ingrediënten

Henri werkt uitsluitend met ingrediënten van hoge kwaliteit. Daarbij zoeken we naar leveranciers die net zo'n passie voor lekker eten hebben als wij. En bij voorkeur dichtbij zijn. Dat bevordert niet alleen de aanleversnelheid, maar dankzij de korte reistijden is dit ook beter voor het milieu. Tegenwoordig heet de afstand die gerechten afleggen van producent tot consument het aantal 'Foodmiles'. Bij Henri zijn deze al tientallen jaren laag - óók omdat we dan de beste kwaliteit kunnen waarborgen.
 
Maak kennis met een paar van onze vaste leveranciers:
Livar Kloostervarkens, Echt
Er is weer varkensvlees dat smaak heeft. Dat vlees komt van de Livar varkens. De oorsprong van deze bontgekleurde varkens ligt op abdij Lilbosch in Echt. Daar kunnen de Livar varkens naar hartenlust in de kloostertuinen wroeten en rollen in de modder. Op de abdij worden de varkens met liefde verzorgd door de monniken.
Lees verder >

Farm Fields, Wekerom
Op een nieuwe manier stad en platteland dichter bij elkaar brengen. De smaak van wat de natuur te bieden heeft, met eerlijke producten. Met een duurzame bedrijfsvoering die respect heeft voor dier en milieu - dat is in het kort waar Farm Fields voor staat. En Henri ook!
Lees verder >

Bosschieter Poeliersbedrijf, Purmerend
In Purmerend is Poeliersbedrijf Bosschieter gevestigd. En al duidt die naam misschien op een verleden uit de jacht, de familie Bosschieter is al drie generaties verbonden met het poeliersvak.
Lees verder >

Jan van As, Amsterdam
Alle vissoorten die we gebruiken, of het nu gaat om de mosselen in de paella of de zalm in de gestoofde visschotel, ze zijn allemaal ASC of MSC gecertificeerd. Dat houdt in dat de vissen afkomstig zijn van een duurzame visserij of een duurzame kwekerij. We kopen deze vis in bij familiebedrijf Jan van As.
Lees verder >