Menu
Contact met Henri

Salades

Met de salade bouwstenen van Henri, gecombineerd met andere componenten, maak je de mooiste salades voor je gast. 

Het concept is eenvoudig: je kiest uit elke categorie 1 of meerdere ingrediënten. Deze vormen samen de mooiste salades!

 

1. Henri's salade bouwstenen

Henri's salade bouwstenen danken hun naam aan de voedingswaarde die ze de salade geven. Quinoa zit boordevol vezels, mineralen en groenten. Ook bulgur is hoog in vezelgehalte, en dat geldt natuurlijk ook voor het gries uit de couscous. Ideaal als broodvervanger, met trage koolhydraten die je voorzien van energie en een verzadigd gevoel geven.


2. Smaakmaker

Vervolgens kies je  -optioneel- een dressing. Henri voorziet in een mooi basis aanbod aan dressings.

De overige bouwstenen vallen buiten onze expertise. Hiermee kan je groothandel of groenteleverancier je helpen. Maar we willen je natuurlijk wel inspireren.

 

3. Slablad

Allereerst een basis slablad: bijvoorbeeld spinazie babyleaf, mesclun of een andere slasoort. Maar denk ook buiten de slasoorten: ook paksoi of roodlof kan mooi combineren.

 

4. Groenten & fruit

Dan de extra, verse groenten. Kies bijvoorbeeld uit pompoen, wortel, komkommer, ui, tomaat, avocado, venkel, haricot verts of zoete aardappel. Of maak hier combinaties mee. Ook fruittoevoegingen zijn lekker: verse appel , peer of bijvoorbeeld gedroogde abrikozen of medjouldadels.

 

5. Topping

Natuurlijk walnoten of pijnboompitten, maar ook lekker zijn pompoenpitten, zonnebloempitten, chia zaad en bijvoorbeeld amandelen, pecan- of pistachenoten.
En niet alleen omdat het mooi is: de cressen van Koppert Cress brengen ook een smaakverrijking aan je salade. Of gooi het over een andere boeg en top af met een lepeltje humus, falafel of (stukjes) vlees of vis.

 

Voorbeeldrecepten

Om je op gang te helpen, hebben we hieronder wat receptideeën op een rijtje gezet.