Menu
Contact met Henri

eten met geweten

Wij van Henri maken eten met geweten. Dat betekent niet alleen dat we geen rare E-nummers of aroma's toevoegen. Maar ook dat we kijken naar de herkomst van ingredienten. Duurzame ingredienten dus. Duurzaamheid is namelijk niet íets wat we doen, maar alles wat we zíjn. Eten met geweten staat dan ook bij Henri voor verantwoorde, duurzame gerechten in de breedste zin van het woord.

Eten met geweten wil zeggen dat we kijken naar leveranciers, waar we echte relaties mee aangaan en die net als wij een passie voor lekker eten hebben. Leveranciers die we zo dichtbij mogelijk zoeken, zodat er zo min mogelijk kilometers - foodmiles - gereden hoeven te worden. Zo schaden we het milieu het minst. Bovendien ligt ons hart bij duurzame ingrediënten en diervriendelijk vlees, dus proberen we zoveel mogelijk biologisch of Beter Leven vlees te gebruiken.

 

Ook vinden wij dus dat onze gerechten zo puur mogelijk horen te zijn. Dus geen rare toevoegingen en chemicaliën die niet thuis horen in eten. Op onze retailproducten vind je daarom de declaratie niet onderop de verpakkingen, maar aan de zijkant. En daarnaast kijken we altijd naar de voedingswaarden. Dus geen lege calorieën leveren, eten moet voeden, niet vullen.

Eten met geweten is ook: zorgen dat anderen, die minder goed voor zichzelf kunnen zorgen, óók kunnen genieten van lekkere en gezonde gerechten, dus steunen we een aantal dappere organisaties.