Menu
Contact met Henri

Geschiedenis

1979 is het geboortejaar van Henri. In dit jaar besluit Harrie van Olphen op 45-jarige leeftijd om samen met zijn vrouw Els een nieuw bedrijf te starten. Hij had enkele jaren daarvoor zijn soepfabriek Havox verkocht. Bij Havox (Harrie Van Olphen met een X) werden soepen van topkwaliteit in blik gemaakt. Vóór Havox was Harrie betrokken bij het familiebedrijf Van Olphen kruiden. Heel het gezin werkte indertijd in het bedrijf. De basis voor een enorme kennis van smaken was dus gelegd. 
 

Proefkelder

Bij het woonhuis aan de Mozartlaan in Drunen werd een ruime kelder gebouwd. Deze werd ingericht als proeflokaal en al snel omgedoopt tot ‘proefkelder’.
Harrie wilde iets maken wat een ander niet had en waar hij en zijn klanten beter van zouden worden. Harrie zag dat slagers veel meer uit hun winkel konden halen door méér te bieden dan alleen vlees. Zo introduceerde hij de pizza bij de slagers. Maar ook quiche lorraine, Provençaals spek en nog vele andere inspirerende ideeën. Om zijn creaties te laten proeven nodigde hij en zijn vrouw de slagers uit in de proefkelder aan de Mozartlaan. Dat gebeurde vaak ’s avonds en het ging vaak tot in de late uurtjes door. De bestellingen bracht hij zelf rond. 
 

Vers

Na een aantal jaar kwam de eerste vraag van een klant naar koelverse soepen en sauzen. Henri heeft de sprong in het diepe durven wagen en is begonnen met de productie op speciale receptuur. De verse soepen en sauzen werden opgenomen in het standaard assortiment van Henri. Zo is de basis gelegd voor het huidige assortiment. Na een aantal jaren kwamen hier ook nog kant en klare maaltijden bij. En het assortiment werd steeds uitgebreider.
 

Nieuwe generatie

In 1997 is Henri verhuisd naar het huidige pand aan de Antonie van Leeuwenhoekweg. Een pand dat speciaal voor Henri bedacht en gebouwd is. Na 2 jaar, in 1999 dus, heeft Harrie van Olphen het bedrijf overgedragen aan de tweede generatie. Het bedrijf maakt ook onder de hoede van de nieuwe directie een mooie groei door.
 
Ieder jaar kwamen er nieuwe mensen, producten, machines en klanten bij. Ook het nieuwe pand werd te klein, zodat het in 2002 verbouwd is om de capaciteit te verdubbelen.
En weer groeit het bedrijf door, zodat er een externe ruimte moest worden gezocht: de voorraad ging naar Elshout (Kivits). 

Het assortiment is vandaag de dag enorm uitgebreid. De klanten variëren van grote retailorganisaties, tot landelijke horecaketens, verzorgingstehuizen en eetcafés.
In september 2018 is oprichter Harrie van Olphen op 84 jarige leeftijd overleden. Maar zijn gedachtengoed blijft bestaan. 'Henri is de helpende hand in de keuken', 'van iets slechts kan je niks goeds maken', 'de ondernemer helpen met het het verhogen van zíjn omzet'. Allemaal ooit bedacht door Harrie van Olphen - en nog steeds actueel. Zoon Ad en dochter Els leiden heden ten dage samen het bedrijf: en nog altijd met deze waarden als uitgangspunt. 
 
En er wordt vooral nog altijd met veel plezier & enthousiasme gewerkt aan smakelijke producten!