Menu
Contact met Henri

Houdbaarheid

Geen conserveringsmiddelen

Hoe lang het product houdbaar is, staat op de verpakking. Afhankelijk van het soort product, ligt de houdbaarheid gemiddeld tussen de 4 weken en 3 maanden na productie. Deze verkrijgen wij dankzij onze terugkoeltechniek. We gebruiken dus geen conserveringsmiddelen of gassen.
 

Invriezen?

Mocht u tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen, dan kunt u de producten eventueel zelf invriezen, maar dit komt de kwaliteit nooit ten goede.
 

TGT

Onze producten hebben een TGT. Dat betekent dat wij de goede smaak en kwaliteit garanderen tot de vermeldde datum op de verpakking. Na deze datum dient u het product weg te gooien. Meer informatie over het verschil tussen THT en TGT vindt u op de site van het voedingscentrum.


Na openen

Na opening zijn de producten nog 2 dagen houdbaar, bij een temperatuur van max. 5 °C. Uiteraard goed afdekken en voorzien van codering. Voor geopende producten en producten zonder houdbaarheidsdatum geeft de bewaarwijzer van het Voedingscentrum handige richtlijnen. Daarbij is het belangrijk dat de koelkast nergens warmer wordt dan 5 °C. Stel bij voorkeur de koelkast in op 4 °C. Plaats kort houdbare – of geopende producten, goed afgedekt, op de koudste plaats in de koelkast.