Menu
Contact met Henri

Bosschieter Poeliersbedrijf, Purmerend

Verantwoord lekkere ingrediënten


Derde generatie ambachtelijk vakmanschap
Bosschieter... al duidt die naam misschien wel op een verleden in de jacht, de familie Bosschieter is al drie generaties verbonden met het poeliersvak.
 
“Mijn opa was kippen- en eendenslachter. Net als iedereen vroeger in Den Ilp overigens,” vertelt Jan-Jaap Bosschieter, eigenaar van het ambachtelijke bedrijf. Sinds kort gevestigd in Purmerend, maar daarvoor jarenlang middenin natuurgebied 't Twiske in den Ilp. “Al op zijn zeventiende reed mijn opa -zonder rijbewijs- helemaal naar Schijndel om daar kippen op te halen voor de slacht. Gewoon, op een open truck. Met de kippen in kisten en met zout water tegen de steeds bevriezende voorruit. Mijn vader stond op de Amsterdamse Albert Cuijp met een marktkraam. Maar zelf slachten deed hij toen al niet meer. Tegenwoordig zijn we gespecialiseerd als ambachtelijke poelier, en maken we van alles voor de klant. Van een snack tot eendenborst gevuld met appel.”

Allemaal handwerk
“Voor Henri snijden we kippendijvlees, met 1 ster Beter Leven Keurmerk. Wel 1500 tot 2000 kilo per week. Dit vlees komt van de poot en dat is eigenlijk het lekkerste deel van de kip. Het is van nature al mals en niet droog zoals kipfilet. We snijden het mooi uit en vervolgens in stukjes. Verder geen gekke dingen: het vlees is onbehandeld. Het is overigens allemaal handwerk, er komt geen machine aan te pas. En natuurlijk is het supervers. De meeste kip die wij verwerken is de dag ervoor geslacht. Soms zelfs op dezelfde dag. Alle kip die we aan Henri leveren, komt gewoon uit Nederland.”
 
Nu weet u het dus: onder andere onze kip tandoori, kip in satésaus, kip bombay en kip in kerriesaus hebben allemaal dezelfde basis: ambachtelijke Hollandse kip van Bosschieter uit Purmerend.
< terug naar overzicht