Nieuws

Vier de lente met asperges
Wij hebben ze! De verse, bekroonde asperges van Walter Gubbels uit Helvoirt. Deze seizoensgroenten kunnen natuurlijk niet ontbreken nu ze volop vers verkrijgbaar zijn van de koude grond. Wij gebruiken zijn topasperges in onze gebonden, romige soep.
Gebroeders Gubbels
Walter en Ton Gubbels hebben sinds 2000 de aspergekwekerij van hun vader overgenomen. Het bedrijf aan huis is gevestigd in Helvoirt. Walter en Ton vertegenwoordigen dit bedrijf als derde generatie. De kwekerij bestaat dus al ruim 100 jaar en dat zorgt voor veel ervaring. Gubbels is dan ook meerdere keren in de prijzen gevallen. Ze hebben de beste asperges van Brabant. Aspergesoep
Wij maken er een fantastische aspergesoep mee. Bijzonder vanwege de unieke samenwerking in restverwerking en daarnaast vanwege de extreem lage foodmiles. En dan hebben we het natuurlijk nog niet eens over de smaak gehad.Walter Gubbels vertelt het in onderstaand filmpje:
Altijd vers
De asperges van Gubbels gaan na het schillen gegarandeerd dezelfde dag nog bij ons in de pan. Dit is mogelijk doordat ze al gesneden worden bij Gubbels zelf. Hier hebben zij een speciale schilmachine voor.De aspergevelden liggen hier ongeveer zes kilometer vandaan. Zo houden wij dus niet alleen onze foodmiles laag maar vooral ook de kwaliteit van de ingrediënten hoog. Want de asperges zijn hierdoor supervers!
Varieer
Met asperges kan je volop variëren. Gebruik je creativiteit! Onze Hans en René hebben al flink hun best gedaan. Hun verrassende recepten vind je hieronder:• Proeverij van Brabantse asperges
• Huzarensalade à la flamande
• Rollade van asperges
Nu: Wildseizoen
Het wildseizoen is al weer een tijdje geleden geopend. Heeft u een speciale wildkaart? Of zet u wildgerechten op uw Kerstmenu? Het is altijd een geslaagde actie met onze drie culinaire wildgerechten.
Lees verder Download & print het Kerstmenu
Dat is handig! Download het Kerstmenu, print het en klaar! Wilt u aanpassingen maken? Neem contact met ons op - dan passen we het voor u aan!
No waste Kerstomatensoep
Hij is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens puur natuur en vers bereid. Van overgebleven tomaten: kerstomaten van kwaliteitskweker Looije, die anders weggegooid zouden worden. Wij maken er een fantastische soep mee. Heeft u hem geproefd in onze tomatenkas? Puur natuur!
Check het leuke animatiefilmpje over de 'making of' van de soep! Nieuw! Zomerstamppot
Nieuw! Een heerlijke stamppot van verse aardappelpuree, doperwten, wortel en prei, op smaak gebracht met mosterd en peterselie. Verder niets – geen smaakversterkers, bindmiddelen of wat dan ook. En ook nog eens glutenvrij en vegetarisch. De kant-en-klare stamppot laat zich goed combineren met vis of asperges. Nu te koop bij uw groothandel.
Lees verder voor leuke recepten NIEUW! Thaise viscurry & Duurzame vis
Nieuw en kant-en-klaar: 100% natuurlijke, culinaire Thaise viscurry. Zalm, panga en roodbaars in een pittige rode currysaus met aardappel, taugé, Thaise basilicum en peultjes. De duurzame vis uit de curry komt van partner Jan van As. Net als alle visgerechten van Henri is ook deze viscurry ASC en MSC gecertificeerd.
Lees verder