Nieuws

Er is weer aspergesoep!
Wij maken onze aspergesoep alleen maar met verse, witte asperges van de koude grond. En ze moeten ook nog eens Brabants zijn. Vorige week werd het seizoen geopend en konden we hem ein-de-lijk maken! Maar liefst 227 kilo asperges gingen bij ons de ketel in. De soep is -vanaf vandaag- dan ook officieel te bestellen bij je groothandel.
De lekkerste asperges
Voor onze soep gebruiken we de asperges van Walter Gubbels. Gubbels Aperges teelt ieder jaar met passie de lekkerste (prijswinnende) asperges. De gestoken asperges gaan de dag erop al de deur uit. Ze moeten eerst een nacht in het water liggen om verkleuren te voorkomen. Daarna worden ze geselecteerd en gaan zo de handel in. Voor Henri worden ze eerst geschild door een professionele schilmachine. En via onze groenteleverancier TopTuin, die ze snijdt, gaan ze tot slot bij ons de soep in. Lage Foodmiles
Gubbels asperges zit op zo'n 6 km van Henri vandaan. Als dat geen lage foodmiles zijn! Niet alleen de lage foodmiles waren belangrijk voor Henri om samen te werken met Walter. Ook de smaak van het ras dat hij kweekt en de restverwerking die we samen hebben bedacht tellen mee. Het resultaat: een fantastische, kant-en-klare aspergesoep, van Brabantse bodem!In dit filmpje vertelt Walter Gubbels hoe het telen van asperges gaat, en zie je hoe wij de aspergesoep maken:
Recept
Dit is echt een toppertje op de aspergekaart, en helemaal niet ingewikkeld. Een mooie omzetmaker: download hier het recept van een proeverij van (Brabantse) asperges.Henri op etenover.nl
Er staat bij ons in ons magazijn in Elshout nog ruim 35.000 kilo kant-en-klare, koelverse soepen, sauzen en maaltijden op voorraad. Producten die normaal hun weg vinden naar de horeca in Nederland. Door de sluiting van de horeca vanwege corona, viel de klantenkring van het Drunense familiebedrijf in één keer weg. Orders werden gecancelled.
Het is ongelofelijk om te zien dat de supermarkten moeite hebben om aan het aanbod te voldoen, terwijl het magazijn van Henri vol ligt. Daarom zoekt Henri naar manieren om haar producten naar de consument te brengen. Het eerste, prachtige initiatief dat ons daarbij helpt is www.etenover.nl.
Lees verder Het is ongelofelijk om te zien dat de supermarkten moeite hebben om aan het aanbod te voldoen, terwijl het magazijn van Henri vol ligt. Daarom zoekt Henri naar manieren om haar producten naar de consument te brengen. Het eerste, prachtige initiatief dat ons daarbij helpt is www.etenover.nl.
Henri op de Horecava
Verdien tijd en geld met je menukaart - en win! Te weinig handjes in de keuken? Wil je een beter rendement? Waste terugdringen? HENRI is de kok voor de chef. Kom langs op de Henri stand in de Foodhal (07.114) en ervaar hoe Henri jou kan ontzorgen. Neem je menukaart mee, dan kijken we hoe dat kan - en dan maak je meteen kans op een kookboek!
Maak van uw bedrijf een sterrentent!
Deze week, van maandag 21 tot en met zaterdag 26 oktober, organiseert de Dierenbescherming, de Beter Leven Week. In samenwerking met vele enthousiaste partners - waaronder wij. Het thema: Genieten met sterren. Wist u dat wij maar liefst 7 gerechten hebben die gecertificeerd zijn? Waaronder nu ook onze goulash - met maar liefst 3 sterren. Zo zet u gemakkelijk sterrengerechten op uw kaart.
Meer over Beter Leven Kerstmenu
Inspiratie! Henri heeft voor u een Kerstmenu samengesteld. Hierbij kunt uw gast kiezen uit onze heerlijke wildgerechten. Denk aan onze klassieke wildsoep of hazenpeper. Maar ook onze vegetarische linzencurry is van de partij. En – wat handig! – u kunt zelf het menu printen en desgewenst door ons aan laten passen. De recepten vindt u hier. Henri, uw helpende hand in de keuken!
Lees verder Doe mee aan de WK actie!
Doe je al mee aan onze WK actie? Meedoen is simpel, en je maakt kans op een WK buffet voor 20 personen!
Wat moet je doen?