Menu
Contact met Henri

Nieuws

Hip: de vegan carrotdog

Hét gerecht van deze zomer: vegan carrot hotdogs! Je ziet hem overal: de carrot hotdog. Maar hoe maak je hem op smaak? En origineel? Wij hebben drie verschillende afleidingen voor u gemaakt, met telkens onze vegan BBQ saus als smaakmaker.

Eerst gaat u aan de slag met de basis:
  • Begin met de bospeen 'knakwortel'; schillen, blancheren, grillen en roken. Er bestaat ook een convenience variant gerookte en gegaarde bospeen van de leuke start-up Knakwortel, te koop bij o.a. Sligro en Hanos.
  • Het hotdogbroodje klaarmaken; open snijden en kort grillen.
  • Doe de BBQ saus naar wens in een sausdispenser of knijpfles.
U maakt dan de verschillende versies:












Mexican carrotdog

Doe de wortel in het broodje, dan garneren met rode ui in ringen, (oude) kaas, cress naar keuze, tomaat, avocado, jalapeño en BBQ-saus erover doseren. 
 

Classic carrotdog

Zuurkool in het broodje verdelen, knakwortel erop, gebakken uitje erover, cress en BBQ-saus verdelen op de carrotdog.
 

French carrotdog

Rode kool heel fijn gesneden in het broodje, wortel erin, maïs erbij, koriander, augurk, rode ui gesnipperd en uiteraard de BBQ-saus erbij.

Een keer een andere saus op je carrot dog?

Varieer ook volop met onze Sweet chili dressing (vega, niet vegan) of de Truffelmayonaise (vegan).

 

Klant in beeld: ECT
Bij Johan Zweeren, werkzaam bij ECT, schijnt de zon altijd in de keuken. We worden er gastvrij en warm onthaald. Johan is keukencoach voor 'Onze Keuken' van Albron. Hij werkt al zo'n 15 jaar met Henri in zijn keuken. Hij is fan!
Lees verder

Nóg makkelijker zoeken!
Onze assortimentspagina is aangepast. U kunt nu nog makkelijk naar de gethematiseerde keukens klikken, én er is een betere zoekfunctie met filter bijgekomen. Neem snel een kijkje!
 
Lees verder

Verrassend vegetarisch: wortelballetjes
Heeft u ze al geprobeerd? Onze wortel'gehakt'balletjes in Thaise groene currysaus? Lekker gekruid en met een bite die een beetje lijkt op falafel. Ze zijn niet alleen lekker, u verrast uw vegetarische gast hier echt mee. Weer eens wat anders! Niet alleen geschikt op de menukaart - ook ideaal voor op een buffet. En niet-vegetariërs zullen er ook van smullen!
Lees verder

Buffetten calculeren
Al weer een paar jaar helpen wij onze Henri-fans met een gratis programma om in een handomdraai digitaal buffetten te calculeren: de buffetcd. Deze heeft een facelift gehad. En... tegenwoordig is het een buffet-usb! Hebben?
Lees verder

Vier de lente met asperges
Wij hebben ze! De verse, bekroonde asperges van Walter Gubbels uit Helvoirt. Deze seizoensgroenten kunnen natuurlijk niet ontbreken nu ze volop vers verkrijgbaar zijn van de koude grond. Wij gebruiken zijn topasperges in onze gebonden, romige soep. 
Lees verder