Menu
Contact met Henri

Nieuws

Nieuw: daging rendang

Het verhaal van onze rendang is best bijzonder. Normaal worden producten bij henri bedacht door onze productontwikkelaars. Zij vertalen een gerecht, soep of saus naar een mooi culinair product dat op grote schaal gemaakt kan worden. Bij de daging rendang ging dat anders.

ZELFGEMAAKT

We kregen de vraag vanuit een retailer om een éénpersoonsmaaltijd te ontwikkelen met daging rendang: Indonesisch stoofvlees. Onze inkoopmanager Marty Hasenbalg hoorde dat en bracht zijn zelfgemaakte rendang mee naar Henri en liet het stoofvlees proeven. Lékker!
 

FAMILIERECEPT

Marty is dus geen kok bij Henri, maar houdt wel van lekker eten én Indonesisch koken. Hij heeft in tegenstelling tot de meeste ‘Indo’s’, niet leren koken van zijn oma. En ook niet van zijn Nederlandse moeder. Koken leerde hij van zijn vader. Zijn vader kwam in 1958 in Nederland, vanuit Java. Omdat Marty’s opa omkwam in een Jappenkamp, werd zijn vader eigenlijk voornamelijk opgevoed door zijn zussen. En van hen leerde hij ook Indonesisch koken. Hij had een schriftje, waar hij de recepten in opschreef. De rendang stond niet in het schriftje, maar Marty kent het recept gelukkig uit zijn hoofd.
 

FANS

Samen met Tim van productontwikkeling, ging Marty aan de slag met het recept en vertaalde het naar koken in het groot. Het resultaat is een heerlijk malse rendang, gemaakt van biologisch rundvlees van Eco Fields. De éénpersoonsmaaltijd was zo’n succes, dat we ook een grootverpakking ontwikkelden voor foodservice. En deze is vanaf nu te koop bij de groothandel. De Indonesische familie van Marty heeft hem al ontdekt – die koken vanaf nu geen rendang meer – zij kopen alleen nog die van Marty… eh, Henri!
NIEUW! Thaise viscurry & Duurzame vis
Nieuw en kant-en-klaar: 100% natuurlijke, culinaire Thaise viscurry. Zalm, panga en roodbaars in een pittige rode currysaus met aardappel, taugé, Thaise basilicum en peultjes. De duurzame vis uit de curry komt van partner Jan van As. Net als alle visgerechten van Henri is ook deze viscurry ASC en MSC gecertificeerd.
Lees verder

WIN! een GOLDEN TICKET!
Wat?! Ja... we hebben een GOLDEN TICKET verstopt in één van onze producten. Vindt u het ticket, dan wint u een toegangsbewijs voor de Food Inspiration Days, a.s. 17 oktober in Veghel. Bestel NU uw Henri product, want deze week zal de winnende verpakking ons magazijn verlaten!
Lees verder

Recall Pompoensoep
Recall Henri (niet-Biologische) pompoensoep met allergeen melk
 
Henri heeft geconstateerd dat een beperkt aantal verpakkingen "Pompoensoep" zijn voorzien van een biologisch label. Dit product is niet biologisch. Op het label is daarnaast het allergeen Melk niet vermeld. Dit voldoet niet aan de (kwaliteits)eisen die Henri stelt, en is tevens een gevaar voor de gezondheid van personen met een melkallergie. Daarom willen wij u vragen de door u bestelde producten te controleren.
Lees verder

Download de zomerkaart!
Henri is de kok voor de chef! Met onze convenience producten -standaard op voorraad- brengen we tijd en rendement in de keuken. Nieuwsgierig naar onze producten en het complete assortiment? Download dan snel de prijslijst. Of vraag hem aan, dan ontvang je van ons een handige uitklapbare versie van stevig papier om te bewaren. 
Lees verder

Telefoonstoring
Helaas, we hebben een telefoonstoring en zijn dus niet telefonisch bereikbaar. Je kunt ons wel mailen via info@henri.nl of een bericht sturen via facebook.
Lees verder