Menu
Contact met Henri

Nieuws

Henri & Corona

Henri volgt de aanbevelingen van het RIVM en de overheid met betrekking tot het coronavirus op de voet. Diverse leveranciers en klanten vragen ons naar de maatregelen die wij nemen met betrekking tot de uitbraak van het coronavirus. We zijn ons bewust van mogelijke gevolgen voor de levering van onze producten als gevolg van de uitbraak van het coronavirus.
Onderstaand vindt u onze acties en maatregelen die wij in acht nemen in grove lijnen om deze gevolgen te beperken.
 

Wat doet Henri om continuïteit te waarborgen?

We hebben een continuïteitsplan opgesteld, waarbij de handleidingen bedrijfscontinuïteit bij virussen van de Nederlandse overheid als leidraad zijn gebruikt. Wij volgen dit plan op dit moment. De maatregelen die uit het plan voortvloeien zorgen ervoor dat de continuïteit van ons bedrijf zoveel mogelijk wordt gewaarborgd.
 
Denk aan maatregelen variërend van een uitgebreidere persoonlijke hygiëne en van extra schoonmaak van bijv. deurklinken tot het zoveel mogelijk thuiswerken van kantoorpersoneel. Medewerkers met (milde) klachten van verkoudheid, hoesten en/of koorts worden naar huis gestuurd, zoals geadviseerd door het RIVM. Indien noodzakelijk, verscherpen wij ons continuïteitsplan.

 
Persoonlijk contact

Wij adviseren ons kantoorpersoneel zo veel mogelijk thuis te werken. Daarnaast dienen afspraken te worden verplaatst, of digitaal te worden gehouden.
Wij hebben besloten op dit moment géén bezoekers in onze productieruimte te ontvangen voor rondleidingen. Dit om mogelijk contact met onze medewerkers én het product zoveel mogelijk te beperken.

 
Voorraad en schaalbaarheid

Naast deze maatregelen, kunnen we u melden dat wij grotendeels leveren uit voorraad. Onze voorraad is op peil op dit moment. Wij houden wel rekening met een mindere vraag vanuit de Horeca en wij passen onze capaciteit daar op aan. Dan kan het gebeuren dat er mogelijk producten niet op voorraad zijn. Maar ook dat wij minder gaan produceren en dus ook minder af zullen nemen, wij gaan uit van begrip van onze leveranciers hiervoor.
 
Mochten we tailor made producten voor u produceren, dan kijken we graag in overleg met u wat de beste productiehoeveelheid is. Dat betekent dat we indien nodig af kunnen wijken van minimale bestelhoeveelheden, bijvoorbeeld. U kunt het daarvoor contact opnemen met uw accountmanager, voor zover dat nog niet is gebeurd.
 
Wij zijn een flexibel bedrijf en begrijpen dat de vraag vanwege de sluiting nu (zeer sterk) daalt; mocht deze straks weer op gang komen, dan hopen wij u ook zo snel mogelijk weer voor (meer dan) 100% van dienst te zijn. We zijn daar wel afhankelijk van de flexibiliteit van onze leveranciers.
 
 
 
 

NIEUW van Henri: Chili sin carne
… Met gehackt van de Vegetarische Slager! Inmiddels is het grootste deel van de Nederlandse bevolking flexitariër. Dat betekent dat je gasten ook steeds vaker kiezen voor vegetarisch. Zet bijvoorbeeld Henri’s nieuwe Chili sin (sin=zonder) Carne op uw kaart. Gemaakt met Gehackt van De Vegetarische Slager. Het resultaat van deze samenwerking is zó lekker, dat je het verschil tussen ‘con’ en ‘sin’ niet eens proeft!
 
 
Waar koop ik die Chili sin Carne?

Doe mee en win een wildpakket met de hertenstoof!
Het wildseizoen is van start! Henri introduceert de Hertenstoof: Hertenvlees langzaam gegaard in La Trappe Dubbel abdijbier, met wilde paddenstoelen, kastanjechampignons en cranberries. Dit gerecht is niet alleen origineel, maar vooral héél erg lekker. Doe mee met de prijsvraag en win niet alleen de hertenstoof, maar ook nog eens de klassieke hazenpeper en wildsoep van Henri.
 
 
 
Doe mee en win een wildpakket

Stoppen Ik Kies Bewust Vinkje
Per 18 oktober 2016 heeft de overheid besloten te stoppen met het Ik Kies Bewust Vinkje. We begrijpen dit besluit en de redenen daartoe. Onze verpakkingen zijn vooralsnog wel voorzien van het vinkje: we vinden het namelijk niet duurzaam om deze direct weg te gooien. De overheid geeft fabrikanten een jaar de tijd verpakkingen aan te passen. Daarnaast wordt er een app ontwikkeld door het voedingscentrum, die de consument moet gaan helpen een gezonde keuze te maken. Wij zullen deze ontwikkeling met interesse volgen.
In de tussentijd blijven wij natuurlijk zelf ook altijd goed kijken naar zout, suiker, vetten en calorieën, want onafhankelijk van wat de overheid bepaalt, vinden wij het belangrijk dat onze gerechten gezond en voedzaam zijn. 
We maken drie maaltijden met het vinkje. Lees verder

Nieuw! Groentecurry
In de herfst vernieuwen we traditiegetrouw onze menukaart. En daarop komt een Indiase groentecurry. Een lekkere, lichtpittige Indiase curry, helemaal vegetarisch. Wat kan je ermee in de professionele keuken? We zetten wat ideeën voor je op een rij.
Lees verder

Beter Leven soepen
Henri is altijd bezig recepten beter te maken. Cleaner, dus zonder dingen die je zelf ook niet in je keukenkastje hebt staan. Of beter voor het milieu - of het dier. Zo hebben we een aantal van onze soepen aangepast. 
De zoektocht naar het perfecte soepballetje heeft ons nu een tomaten- enn groentesoep opgeleverd die een Beter Leven ster draagt. De vissoep maken we met MSC vis en een groot aantal soepen zijn verbeterd op smaak.
Lees verder