Menu
Contact met Henri

Salade Niçoise

www.henri.nl

Ingrediënten

(voor 1 persoon)
 
125 gram Haricots verts
30 gram Henri Vinaigrette
70 gram Tonijn (uit blik)
20 gram Zwarte olijven
1 Blikje ansjovis in olie
2 Rode uiringen
1 Ei
Cherrytomaten in diverse kleuren
Blad van sla Romaine

Bereidingswijze

Blancheer de haricot verts. Roer de dragonmosterd door de carpacciodressing. Meng alle ingredienten behalve de tomaatjes en uiringen. Zet de kerstomaatjes 1 minuut in een hete oven (180 graden).
Leg de salade in een bord en garneer met de uiringen en het gepofte kerstomaatje.

Kook het ei 7 minuten. Pel het ei en snijd het in vier stukken. Maak de sperziebonen of haricot verts schoon. Kook ze 8 minuten en spoel ze daarna koud. Leg de bonen en stukjes tonijn op een bord. Voeg daar zwarte olijven aan toe. Snijd de rode ui en de cherrytomaten. Voeg deze ook toe aan het geheel. Haal de ansjovis uit het blik en plaats deze bovenop het geheel. Om het af te maken, druppel de Henri Vinaigrette op het bord.

< terug naar overzicht