Menu
Contact met Henri

Foodmiles

Foodmiles
Verantwoord lekkere Foodmiles - Hoeveel kilometer ligt er op je bord?
 
Inkopen doen we bij Henri het liefst in de buurt. Zo houden we onze ingrediënten vers, hebben we zicht op de kwaliteit, en zijn we zeker van een eerlijke beloning voor de leveranciers.
 
Maar ook milieuoverwegingen tellen voor ons mee. We berekenen bijvoorbeeld de “foodmiles” van onze gerechten: het aantal kilometers dat de ingrediënten af moeten leggen om bij Henri te komen. Die afstand proberen we zo kort mogelijk te houden.
 
Er zijn meerdere manieren om foodmiles te berekenen. Wij doen dat door te kijken naar het aantal kilometers dat een ingrediënt aflegt. Deze kilometers delen we door het totale gewicht dat dit ingrediënt per gerecht bevat. Bij Henri “reist” 1 kilo stamppot bijvoorbeeld zo’n 300 meter. Per kilo legt nootmuskaat zo ruim 400 kilometer af – boerenkool maar 30 meter.
 
Wat wij belangrijk vinden is niet hòe je het nu precies berekent, maar vooral dàt je er kritisch naar blijft kijken en je verantwoordelijkheid durft te nemen. Niet alleen wij, maar ook onze klanten hechten daar overigens steeds vaker waarde aan.