Menu
Contact met Henri

HMSHost

HMSHost

Peter Klaver, inkoper Food, vertelt ons met trots hoe HMSHost inspeelt op het enorme aantal reizigers van ruim 40 miljoen per jaar. In het hoogseizoen werken er bij deze internationale horeca- en retailorganisatie dan ook maar liefst 1600 medewerkers.

HMSHost kent een aantal eigen formules, zoals Dakota, HotWox en verschillende foodcourts. Daarnaast exploiteert HMSHost  een aantal franchiseformules. 

Gasten moet je blijven verrassen en daarom worden de concepten steeds weer aangepast aan de behoefte en zo mogelijk verbeterd. HotWox is daar een goed voorbeeld van. Bij dit concept worden Thaise gerechten direct vanuit de wok geserveerd. Dankzij de snelheid en authenticiteit van het product is het een populair concept geworden.

Een speciaal samengesteld team van HMSHost is samen met Nong Siriphonphuthkum van Thais eethuis “Siriphon” en de productontwikkelaars van Henri aan de slag gegaan voor Hotwox. Een prachtige vorm van KoKreatie dus! Na meerdere testen en proeverijen zijn er fraaie, authentieke gerechten ontwikkeld: een Thaise groene curry met kip, een Thaise gele curry met vis en een Thaise rode curry met rundvlees.

“We gaan er nu niet alleen in smaak op vooruit. Op deze manier creëren we ook meer synergie in de inkoop. We betrokken namelijk al diverse soepen en maaltijden van Henri”, aldus Peter Klaver.