Waarom zou ‘fast food’ niet goed kunnen zijn?
Voor de oprichters van
LEON, John Vincent en Henry Dimbleby, was vroeger een uitje naar de McDonald’s het grootste cadeau dat ze konden krijgen. Later kwam het besef dat je van fast food eigenlijk alleen maar in slaap valt… en dik wakker wordt. Vandaar dat ze zich afvroegen of dat niet anders kon. Jaren later ontmoetten ze elkaar en startten ze LEON: naturally fast food.
Voedingswaarde
Het uitgangspunt van LEON is het geloof in “good food that do you good”. Eigenlijk precies zoals Henri er tegenaan kijkt! De basis van het assortiment van LEON is de Mediterrane keuken. Dat houdt in dat er zo veel mogelijk gewerkt wordt met fruit en groenten, volkoren granen, zaden en olijfolie. Maar ook gebruikt LEON liever kruiden dan zout als smaakmaker. De gast ziet in één oogopslag wat de maaltijd biedt aan voedingswaarde. Een icoontje of lettercombinatie geeft aan of een maaltijd bijvoorbeeld een lage GI (Glycemische index) heeft, zodat je je bloedsuikerspiegel niet op stang jaagt, of deze laag in verzadigde vetten is, maar ook of het gerecht vegetarisch of veganistisch is.
Familie
De keuze voor de Mediterrane keuken is niet voor niets. Zowel John als Vincent zijn dankzij de roots van hun ouders opgegroeid met deze keuken. En de naam LEON komt van de vader van John. Net als bij Henri, waarbij deze naam komt van Harrie van Olphen, de vader van de huidige eigenaren Els en Ad van Olphen. Je vindt ook familiefoto’s in alle 45 LEON restaurants. Overigens worden ook de medewerkers gezien als onderdeel van één grote familie. En dat is nóg een overeenkomst met Henri.
HMSHost
Niet zo vreemd dus dat HMSHost, die de formule exploiteert in Nederland, Henri vroeg om de stoofgerechten & curry's te maken voor LEON. De samenwerking met HMSHost loopt al jaren super!
Curry's
Ook van die geweldige curry's op uw menukaart? We hebben er een
aantal in ons standaard assortiment zitten. Of bent u, net als HMS Host, op zoek naar convenience oplossingen in uw keuken op grote schaal?
Bel ons gerust.