Nieuws
Down to Earth met een snufje gemak
Henri op FI Days Outdoor
23 en 24 juni stonden we weer paraat met het Henri-team op Food Inspiration Outdoor in Ede.
Met het thema ‘Down to Earth’ laten we zien hoe Henri dicht bij de praktijk blijft – bij de mensen, bij de keuken, en bij de aarde. Geen poespas, gewoon goed eten met geweten. Want écht Down to Earth zijn, betekent luisteren naar de markt én verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst van voedsel.
Tijdens deze twee dagen organiseerden we een interactieve workshop waarin gemak, smaak en duurzaamheid samenkwamen. Het publiek bepaalde zelf wat we kookten. Koken op verzoek met een snufje convenience. De keuzes:
Maar juist dáár zet Henri op in. Met onze eigen hybride maaltijdcomponenten spelen we actief in op de eiwittransitie die nodig is voor mens én milieu. Want de impact zit soms in kleine keuzes. Zo heeft basmatirijst een uitstoot van 0,77 kg CO? per kg, terwijl penne rigatone naturel slechts 0,59 kg CO? uitstoot.
Wat hier mooi op aansloot, was onze 'Down to Earth'-supersoep die we tijdens de lunch serveerden: een kruidige gele curry vol groenten en gemak. Een soep die voedt door alle groenten die hierin zijn verwerkt. Waarvan de basis bestaat uit broccolistellen!
Down to Earth betekent voor ons: eten maken dat er toe doet. Minder toevoegingen, meer smaak!
- Vlees of vega
- Peperroomsaus of stroganoffsaus
- Penne of witte rijst
- 90% vlees / 10% vega
- 60% vlees / 40% vega
- 80% vlees / 20% vega
Maar juist dáár zet Henri op in. Met onze eigen hybride maaltijdcomponenten spelen we actief in op de eiwittransitie die nodig is voor mens én milieu. Want de impact zit soms in kleine keuzes. Zo heeft basmatirijst een uitstoot van 0,77 kg CO? per kg, terwijl penne rigatone naturel slechts 0,59 kg CO? uitstoot.
Wat hier mooi op aansloot, was onze 'Down to Earth'-supersoep die we tijdens de lunch serveerden: een kruidige gele curry vol groenten en gemak. Een soep die voedt door alle groenten die hierin zijn verwerkt. Waarvan de basis bestaat uit broccolistellen!
Down to Earth betekent voor ons: eten maken dat er toe doet. Minder toevoegingen, meer smaak!
Demi glace Michelin style
Het laatste gerecht waar sterrenchef Gianfranco Chiarini mee aan de slag is gegaan, is de demi glace. Een prachtige basis voor diverse sauzen en jus. Hij koos ervoor om het product geconcentreerd te laten zien, en daarnaast de tot jus verdunde variant te gebruiken.
Lees verder Steun Team Henri voor Alpe d'HuZes
Vorig jaar nam Ad van Olphen, onze directeur, deel aan de Alpe d’HuZes. Hij verloor vrienden en familie aan kanker, en besloot voor hen de Alpe d’Huez te trotseren. Om hen te herdenken en te eren, en daarnaast geld op te halen ten behoeve van het KWF. Ons bedrijf steunde zijn prestatie door op en onder de berg te helpen met de catering: zowel met een team van 5 man als met héél veel heerlijks om de sporters en hun supporters te voeden en hen letterlijk energie te geven.
Lees verder Aspergeproeverij
Wij kijken ze bijna de grond uit. Met het prachtige weer van vorige week hebben we zin in asperges! We willen u graag inspireren met tips en recepten. Dat doen we met een speciale Aspergeproeverij, hier in Drunen, op een steenworp van de aspergebedden. Wilt u erbij zijn?
Buffetcd - korte enquête
Een aantal jaar geleden maakten wij een overzichtelijk calculatieprogramma waarmee u in een handomdraai buffetten calculeert: de buffetcd was geboren. Maar aangezien deze buffetcd ook ouder wordt, is hij toe aan een update. Daarom doen wij nu een onderzoek naar uw wensen. Vult u voor ons even de enquête in? Het kost u maximaal 2 minuten.
Geschnetzeltes in Michelin Style
Kleur! Wat een knaller van een gerecht! Chef Chiarini heeft weer een prachtig gerecht voor ons gecreëerd. Met zoveel kleur moesten we meteen denken aan Carnaval hier. Wat ziet u terug op het bord? Aardappelpuree en geschnetzeltes van Henri, wintertruffel, chips van cassave, paarse tuinkers, borage-cress, druppels van saffraancoulis, tomatencoulis en basilicum coulis. Dit gerecht zelf maken is dus heel goed te doen!